haberci
Efsanevi Üye

Samsun'da 262 Bin Öğrenci Karnelerini Aldı
Samsun'da 262 bin 443 öğrenci, 1062 okulda karne heyecanı yaşadı. Bugün çalan son zil, 2024-2025 eğitim-öğretim yılını sonlandırdı. Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın da katılımıyla gerçekleşen törende, İlkadım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlyas Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere karneleri dağıtıldı. Ayrıca, okuldaki proje faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Eğitim camiası, yoğun ve verimli bir dönemi geride bıraktı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, 262 bin öğrenciye karnelerini verdiklerini belirterek, "Samsun'da büyük bir eğitim ailesiyiz. 22 bin öğretmen ve personelimizle birlikte, farklı alanlarda öğrencilere eğitim hizmeti sunduk. Bu yıl Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğretim programımızı hayata geçirdik. Geçmişten gelen değerlerimizle, bugünün değerlerini birleştirerek öğrencilerimizi geleceğe hazırladık" dedi.
Karne törenine Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve eğitim camiası temsilcileri de katıldı. Öğrencilere yaz tatilinde bol bol kitap okumaları ve gezmeleri tavsiye edildi.