haberci
Efsanevi Üye

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Samsun ayağı, minikler için eğlenceli bir atölye etkinliğiyle renklendi.
Samsun Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinlik, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik özgün bir deneyim sunarak festivalin dikkat çekici duraklarından biri oldu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Yılmaz, festival kapsamında gerçekleştirilen "Kil Üzerine Çivi Yazısı ile İsim Yazma Atölyesi" hakkında bilgi verdi.
Yılmaz, çocuklarla yapılan keyifli sohbetin ardından atölyede çivi yazılı tabletler üzerinde isim yazma etkinliğinin gerçekleştirildiğini belirterek, çocukların bu tarihi deneyime olan ilgisinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Atölyeye katılan İlkokul 1. sınıf öğrencisi Melisa Bayram, çivi yazısını öğrenmenin ve ismini tablet üzerine yazmanın keyifli olduğunu ifade ederek, "Çivi yazısıyla yazmak çok güzeldi, ayrıca ismimi Sümer alfabesiyle yazdım ve süsledim. Harika vakit geçirdim." şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Mehmet Ali Yılmaz, etkinliğin sadece el becerilerini geliştirmekle kalmayıp çocukların tarihe olan merakını da artırdığını vurgulayarak, gelecekte de benzer etkinliklerle arkeolojiye ilgiyi canlı tutmayı hedeflediklerini belirtti.
Samsun Müzesi'nin sunduğu interaktif etkinliklerle çocukları müzelere çekmeyi ve onların kültürel mirasa olan ilgisini artırmayı amaçladıklarını söyleyen Yılmaz, festivalin bu etkinliğin yanı sıra gelecekte de benzer deneyimler sunacağını dile getirdi.