haberci
Meraklı Üye

Samsun'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan bazı öğrenciler, bugün sabah saatlerinde yaşadıkları karışıklıkla gündeme geldi. Sınav için hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler, sınav merkezleri 19 Mayıs ilçesindeki 19 Mayıs Anadolu Lisesi ile Samsun merkez İlkadım ilçesindeki 19 Mayıs Lisesi arasını karıştırdı. Bu durum karşısında panikleyen öğrenciler, sınav saatine yetişebilmek adına çabaladılar.
Sınava yetişmek için aceleyle yola çıkan öğrencilerden bazıları, doğru okula gitmediklerini fark ettiklerinde şaşkınlıkla karşı karşıya kaldılar. Parasız ve cep telefonu olmadan yola çıkan öğrenciler, çevreden ve 112 Acil Çağrı Merkezi'nden destek istediler. Kimi öğrenciler kendi araçlarıyla hızlıca okula gitmeye çalışırken, diğerleri ise polis ekiplerinden yardım istedi. Bir öğrenci, polis aracına binmek isteyerek, "Abi, gerekirse kucağınızda da gidebilirim. Lütfen beni sınava yetiştirin" sözleriyle dikkat çekti.
Karışıklığı fark eden öğrencilerin sınav kağıtlarında yanlış okulun adının yazdığını görmesi, durumu daha da karmaşık hale getirdi. Kimi öğrenciler, İlkadım ilçesindeki 19 Mayıs Lisesi yerine 19 Mayıs ilçesindeki okula gelmelerinin sebebini dikkatsizlik olarak açıklarken, bazıları ise yetişememe endişesiyle üzüntü yaşadı.
Öğrencilerin yaşadığı bu tür karışıklıkları önlemek adına yapılan uyarılar dikkate alınmalıdır. Sınav öncesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, 19 Mayıs Lisesi ile 19 Mayıs Anadolu Lisesi'nin karıştırılmasının önüne geçilmesi gerektiği vurgulanmıştı. Öğrenciler ve veliler, sınav giriş belgelerinde yer alan okul bilgilerine dikkat etmeli ve doğru sınav merkezine gitmelidirler. Bu sayede benzer karışıklıkların önüne geçilerek mağduriyetlerin yaşanması engellenebilir.