Modoratör
Yeni Üye
Sanatçı vizesi kimlere verilir?
Sanatçı vizesi, sanat, bilim, eğitim, atletizm veya işletme alanlarında yeteneğe sahip olan, sinema televizyon endüstrisinde kayda değer başarı gösteren kişiler için uygulanan vize türüdür.
C vizesi kimlere verilir?
C vizesi kimlere verilir?
Bu vize türü çok özel durumlarda düzenlenir; örneğin, hayırsever bir sebep veya ortak USV sistemine bir istisna olarak uluslararası zorunluluk altında. Bu vize türü geçerli bir seyahat belgesi olmayan ancak herhangi bir acil durumda Schengen bölgesine seyahat etmek durumunda olan kişiler için geçerli olabilir.
Sanatçı vizesi ne kadar?
Sanatçı vizesi ne kadar?
Sanatçı vizesi olan vatandaşlar Schengen bölgelerinde 180 günlük bir periyotta en fazla 90 gün kalabilmektedir. Schengen vizesine sahip olan sanatçılar için vizelerin geçerlilik süresi 5 yıldan fazla olmamaktadır.
Artist vizesi nedir?
Amerika P Vizesi, sporcular, sanatçılar ve gösteri grup üyeleri, müzik, tiyatro veya sanatsal etkinliklerini tanıtma, geliştirme, öğretme amacıyla Amerika'ya gitmek isteyen başvuru sahiplerine özel olarak işleme alınan vize türüdür.
C tipi Schengen vizesi kaç yıllık?
C tipi Schengen vizesi kaç yıllık?
C tipi (Klasik Turist Vizesi) Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, her 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır. Örneğin, sizin herhangi bir Schengen ülkesinden 1 yıllık C tipi Schengeniniz var.
Schengen vizesi ne demek?
Schengen vizesi ne demek?
Schengen, aynı zamanda uygun kurumlarca verilen ve birliğe bağlı ülkeler içinde seyahat etmeye izin veren bir vize türüdür. Schengen bölgesini oluşturan ülkelere bu belge ile giriş yapılabiliyor. Şartlara bağlı olarak bu vize ile birden fazla ülke de ziyaret edilebiliyor.
P vizesi ne demek?
D tipi vize nasıl alınır?
D tipi vize nasıl alınır?
D tipi ulusal vize almak isteyen öğrenciler aşağıdaki belgelere sahip olmalıdır.
- Avrupa birliği ülkelerinden alınmış bir üniversite kabul mektubu veya özel bir dil okulundan alınmış ödeme dekontu ve davetiye.
- Ülkemizdeki eğitim durumunu gösterir belgelere sahip olmak (lise, lisans diploması vb.)
- Bir pasaporta sahip olmak.
Çalışmıyorum nasıl vize alabilirim?
Çalışmıyorum nasıl vize alabilirim?
Çalışmayan Kişiler Nasıl Vize Alabilir?
- Uygun vize başvuru dilekçesi hazırlanmalıdır.
- Finansal gelir kaynakları sunulmalıdır.
- Menşe ülke ile bağı kanıtlayan belgeler sunulmalıdır.
- Turistik faaliyetler için belgeler eklenmelidir.
- Vize mülakatına hazırlanılmalıdır.
- Vize için gerekli belgeler eksiksiz hazırlanmalıdır.