Sanırsam ne demek?
yani -arsam, -ersem şeklinde söyleyişler o eylemde bulunduğumuz varsayımını belirtmek için kullanılır. ancak kişi sanıp sanmadığını sanıyor olamaz. yani ya öyle sanıyordur yada öyle sanmıyordur. sanırsam diyerek sandığını sanabileceği ihtimali üzerine konuşmuş olur ve bu da pek manalı olmaz.Sanirim mi sanirim mi?
dogrusu “sanırsın” olandır.Faliba ne demek?
Galiba kelimesi Türkçe’de “galip ihtimal ile, üstün olasılıkla” anlamına gelir. Arapça ġālibā غالبا z “galip ihtimal ile, üstün olasılıkla” fiilinden alıntıdır.Sanmam ne demek?
Sanmam ne demek?cevap verilen önermeye katılınmadığını ifade etme biçimlerinden biri. kimi zaman önermenin gerçek olma/gerçekleşme ihtimalinin zayıf olduğunu, kimi zamansa tam tersinin savunulduğunu belirtmek için kullanılır.
Sanirsam nasil yazilir?
Sanirsam nasil yazilir?Türkçede “sanırsam” diye bir sözcük yok, – TeknoSeyir. Türkçede “sanırsam” diye bir sözcük yok, “sanırım” var. Ciddi yayınlarda bile adam “sanırsam” diyor, çok komik oluyor. Sanmak > sanar isem > sanırsam.
Galiba eski Türkçede ne demek?
galiba / galibâ / gâliba / غالبا Tahminen. Çok zaman. Her halde.Yazın ne demek ne demek?
Yazın bir anlatım biçimidir. Düşünce ve duyguları güzel ve etkili bir biçimde anlatma sanatı olarak da tanımlanır.Hiç zannetmiyorum ne demek?
“zannetmiyorum” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. SANMIYORUM ÖYLE OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM MANASINA GELiR.Dogma ne anlama GELiR?
Dogma ne anlama GELiR?Dogma TDK kelime anlamları ise şu şekilde yer alıyor; doğruluğu deneyden geçirilmeden, sınanmadan kabul edilen, olduğu gibi benimsenen ve bir öğretinin ya da ülkünün dayanağı yapılan sav. bir felsefe okulunca benimsenen ve doğru diye öne sürülen öğreti.
Galiba TDK ne demek?
Galiba TDK ne demek?Her ne kadar TDK “Görünüşe göre, sanılır ki, anlaşıldığı gibi” olarak tanımlasa da Arapça kökenli “galiba” kelimesinin köken bakımından görünüşle, sanmakla ya da anlaşılmakla direkt bir ilgisi bulunmuyor.