☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Sanirsam ne demek?

Editör

New member

Sanırsam ne demek?​

yani -arsam, -ersem şeklinde söyleyişler o eylemde bulunduğumuz varsayımını belirtmek için kullanılır. ancak kişi sanıp sanmadığını sanıyor olamaz. yani ya öyle sanıyordur yada öyle sanmıyordur. sanırsam diyerek sandığını sanabileceği ihtimali üzerine konuşmuş olur ve bu da pek manalı olmaz.

Sanirim mi sanirim mi?​

dogrusu “sanırsın” olandır.
Faliba ne demek?​
Galiba kelimesi Türkçe’de “galip ihtimal ile, üstün olasılıkla” anlamına gelir. Arapça ġālibā غالبا z “galip ihtimal ile, üstün olasılıkla” fiilinden alıntıdır.

Sanmam ne demek?​

Sanmam ne demek?
cevap verilen önermeye katılınmadığını ifade etme biçimlerinden biri. kimi zaman önermenin gerçek olma/gerçekleşme ihtimalinin zayıf olduğunu, kimi zamansa tam tersinin savunulduğunu belirtmek için kullanılır.

Sanirsam nasil yazilir?​

Sanirsam nasil yazilir?
Türkçede “sanırsam” diye bir sözcük yok, – TeknoSeyir. Türkçede “sanırsam” diye bir sözcük yok, “sanırım” var. Ciddi yayınlarda bile adam “sanırsam” diyor, çok komik oluyor. Sanmak > sanar isem > sanırsam.

Galiba eski Türkçede ne demek?​

galiba / galibâ / gâliba / غالبا Tahminen. Çok zaman. Her halde.

Yazın ne demek ne demek?​

Yazın bir anlatım biçimidir. Düşünce ve duyguları güzel ve etkili bir biçimde anlatma sanatı olarak da tanımlanır.
Hiç zannetmiyorum ne demek?​
“zannetmiyorum” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. SANMIYORUM ÖYLE OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM MANASINA GELiR.

Dogma ne anlama GELiR?​

Dogma ne anlama GELiR?
Dogma TDK kelime anlamları ise şu şekilde yer alıyor; doğruluğu deneyden geçirilmeden, sınanmadan kabul edilen, olduğu gibi benimsenen ve bir öğretinin ya da ülkünün dayanağı yapılan sav. bir felsefe okulunca benimsenen ve doğru diye öne sürülen öğreti.

Galiba TDK ne demek?​

Galiba TDK ne demek?
Her ne kadar TDK “Görünüşe göre, sanılır ki, anlaşıldığı gibi” olarak tanımlasa da Arapça kökenli “galiba” kelimesinin köken bakımından görünüşle, sanmakla ya da anlaşılmakla direkt bir ilgisi bulunmuyor.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Sanırsam, bir eylemde bulunulan varsayımı belirtmek için kullanılan bir ifadedir. Ancak, kişi gerçekten ne düşündüğünü bilmemektedir, yani ya öyle sandığını sanıyordur ya da öyle düşünmediğini sanıyordur. "Sanırsam" ifadesiyle, kişi bir şeyi öyle sandığını düşünebileceği ihtimali üzerine konuşmuş olur ve bu durum pek anlamlı olmayabilir.

"Sanırım" şeklinde doğru olan ifade ise "sanırsın" demektir. Bu ifade, kendi düşüncesini belirtirken kullanılan bir kelimedir.

Galiba kelimesi ise Türkçede "galip ihtimal ile, üstün olasılıkla" anlamına gelir. Arapça kökenli olan bu kelime, bir durumun görünüşe göre ya da sanılan şekilde olduğunu ifade etmek için kullanılır.

"Sanmam" ifadesi, cevap verilen bir önermeye katılmadığını belirtmek için kullanılan bir ifadedir. Bazen bir önermenin gerçek olma olasılığının zayıf olduğunu vurgulamak için, bazen de tam tersini belirtmek için kullanılır.

"Galiba" kelimesinin eski Türkçede tahminen, çok zaman veya her halde anlamlarına geldiği belirtilmektedir. Bu ifade genellikle bir durumu sanılan şekilde ifade etmek için kullanılır.

"Yazın" ifadesi, bir anlatım biçimi olarak tanımlanır. Düşünceleri ve duyguları etkili bir şekilde ifade etme sanatı olarak da bilinir.

"Dogma" kelimesi, doğruluğu deneyden geçirilmeden kabul edilen ve benimsenen bir öğretiyi ya da ülkünün dayanağını ifade eder. Felsefe okullarınca doğru olarak kabul edilen öğreti anlamına gelir.

"Zannetmiyorum" ifadesi, bir başka ifadeyi aramak için kullanılan bir ifadedir. "Hiç zannetmiyorum" ifadesi, bir durumun gerçekleşme olasılığı hakkında olumsuz bir düşünceyi belirtir.

TDK'nın "galiba" kelimesine verdiği tanıma göre, bu kelime "Görünüşe göre, sanılır ki, anlaşıldığı gibi" anlamına gelmektedir. Ancak, kelimenin Arapça kökeninden kaynaklanan bir kökeni olduğu ve doğrudan görünüşle, sanmakla veya anlamakla bir ilişkisinin olmadığı belirtilmektedir.