T
theking
Guest
Sansebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
3 paket labne peyniri (tanesi 300gr) toplamda 900 gram yapar
500 gr krem peynir
3 adet yumurta oda sıcaklığında
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket şekerli vanilya (Konsantre vanilya kullanacaktım yoğun olur diye vazgeçtim)
1 su bardağı toz şeker
2 paket krema (200ml) toplamda 400ml yapar
28 cm kelepçeli kalıp (Kekin yüksek olmasını istiyorsanız 24 cm kelepçeli kullanabilirsiniz)
Çikolata sosu için;
1 paket 200 ml krema
1 paket sütlü çikolata
1 paket madlen çikolata
Sansebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük cam kaseye 900 gram labne peyniri 500gr krem peyniri 1 su bardağı toz şekeri boşaltıp mikserle karıştıralım 3 yumurtayı teker teker kırıp karıştıralım.
400 gram kremayıda ekleyip çırpalım iyice vanilya un mısır nişastasınıda ekleyip karıştıralım.
Yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba dökelim önceden ısıtılmış 210 derece alt üst fırında 30 dakika pişiriyoruz 30 dakika sonunda fırının ısı ayarını 250 dereceye getirip 15 dakika daha pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp soğuduktan sonra buzdolabında 24 saat bekletip çikolata sosunu benmari usulü eritip üzerine dilimleyip, döküp servis ediyoruz. Afiyetler olsun.
Not: Çatlamaması için ısıya dayanıklı bir kase su fırına koyuyoruz.
Sansebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 paket labne peyniri (tanesi 300gr) toplamda 900 gram yapar
500 gr krem peynir
3 adet yumurta oda sıcaklığında
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket şekerli vanilya (Konsantre vanilya kullanacaktım yoğun olur diye vazgeçtim)
1 su bardağı toz şeker
2 paket krema (200ml) toplamda 400ml yapar
28 cm kelepçeli kalıp (Kekin yüksek olmasını istiyorsanız 24 cm kelepçeli kullanabilirsiniz)
Çikolata sosu için;
1 paket 200 ml krema
1 paket sütlü çikolata
1 paket madlen çikolata
Sansebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük cam kaseye 900 gram labne peyniri 500gr krem peyniri 1 su bardağı toz şekeri boşaltıp mikserle karıştıralım 3 yumurtayı teker teker kırıp karıştıralım.
400 gram kremayıda ekleyip çırpalım iyice vanilya un mısır nişastasınıda ekleyip karıştıralım.
Yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba dökelim önceden ısıtılmış 210 derece alt üst fırında 30 dakika pişiriyoruz 30 dakika sonunda fırının ısı ayarını 250 dereceye getirip 15 dakika daha pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp soğuduktan sonra buzdolabında 24 saat bekletip çikolata sosunu benmari usulü eritip üzerine dilimleyip, döküp servis ediyoruz. Afiyetler olsun.
Not: Çatlamaması için ısıya dayanıklı bir kase su fırına koyuyoruz.
Sansebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı