Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Sosisli Ekmek

T

Balon Pişi

<
T

theking

Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kemikli et
4-5 su bardağı et suyu (gerekirse üzerine su eklenebilir)
Terbiye için:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
Sarımsaklı sos:
2-3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı kadar sirke
Üzerine :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pulbiber
Nane

Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etler düdüklü tencereye alınarak haşlanır. Suyu ayrı bir yere süzülür. Etler didiklenir.
Süzülen su yaklaşık 4-5 su bardağı kadar çorba tenceresine alınır.
Terbiye malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Süzdüğümüz sıcak et suyundan bir kepçe alındıktan sonra terbiye kabına eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra yavaş yavaş et suyunun olduğu çorba tenceresine terbiye eklenir.Biraz karıştırılır.
İçine didiklenen etler eklenir. Sarımsak sosu ayrı bir kapta hazırlandıktan sonra çorbaya eklenir. 10 dakika kaynatılır. (dilerseniz sosu doğrudan çorbaya koymadan servis tabaklarına da birer kaşık eklenebilir).
Tereyağı kızdırılır, içine pulbiber ve kırmızı toz biber, nane eklenerek çorbanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun

Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Sosisli Ekmek

T

Balon Pişi

Geri
Üst Alt