haberci
Efsanevi Üye

Sarıyer'de eski nişanlısı Oya Budak'ı öldüren Samet T. ve ona yardım eden amcası Aytekin T., polis tarafından adli makamlara sevk edildi. Samet T., basın mensuplarının "Neden yaptın" sorusuna "Doğru olanı yaptım" şeklinde cevap verdi. Olay, Sarıyer'de, 5,5 aylık hamile Oya Budak'ın, eski nişanlısı Samet T. tarafından göğsünden vurulmasıyla gerçekleşti. Budak ağır yaralar alarak hastaneye kaldırıldı ve maalesef karnındaki bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti. Kaçmaya çalışan Samet T. ise Bağcılar'da amcası Aytekin T.'nin evinde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Samet T. tutuklanırken, amcası Aytekin T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Samet T., adliyeye sevkedildiğinde, gazetecilerin "Neden öldürdünüz?" sorusuna "Doğru olanı yaptım" şeklinde cevap verdi. Samet T.'nin ifadesine göre, aralarında nişan olan çiftin arasında tartışma çıkmasının nedeni, Budak'ın hamile olduğunu iki hafta önce öğrenmesiymiş. Samet T., "Olay günü Budak ve kardeşini aldım, Sarıyer'e gittik. Konuşurken aramızda tartışma çıktı. Ben silahımı havaya ateş etmek için çektim, ama ne olduğunu anlamadım. Sonrasında korkup kaçtım" dedi.
Samet T. ve yardım eden amcası Aytekin T., daha önce tehdit ve hakaret suçlarından polise kayıtlıydı. Emniyetteki işlemlerin ardından ikisi de adliyeye sevk edildi. Samet T. tutuklanırken, amcası Aytekin T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.