haberci
Efsanevi Üye

Sarıyer'de, eski nişanlısı tarafından vurularak hayatını kaybeden 5,5 aylık hamile Oya Budak'ın cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Olayın ardından açıklama yapan dede Orhan Budak, "Hem canımızı hem karnındaki bebeğe kıydı. Böyle bir kişi olduğunu bilsem onunla nişanlanır mıydım? Çocuğumuzu alıp gitti" dedi.
Olay, Kocataş Mahallesi'nde dün gece meydana geldi. Samet T. ile Oya Budak arasındaki tartışma sonucunda Samet T., hamile Oya Budak'a silahla ateş etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Budak, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Oya Budak'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan ailesi tarafından alındı ve Sarıyer'deki Ayazağa Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.
Dede Orhan Budak, yaşanan olayları anlatırken, "Kızımı kandırdı. İki canımızı da aldı. Ben onu büyüttüm, 18 yaşına kadar besledim" şeklinde konuştu.
Olayın ardından şüpheli Samet T. ve yardım eden amcası Aytekin T. polis tarafından yakalandı. Diğer yandan, Oya Budak'a cinsel istismarda bulunan kişinin ise tutuklandığı belirtildi.
Bu acı olayın detayları gözleri yaşartırken, Sarıyer halkı ve Oya Budak'ın yakınları adaletin sağlanması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.