haberci
Efsanevi Üye

Sarıyer'de eski nişanlısı tarafından silahla vurularak hayatını kaybeden 5.5 aylık hamile Oya Budak, defnedilmek üzere Ayazağa Mezarlığı'na götürüldü. Dede Orhan Budak, duygularını "Onu gelin gibi hazırladım. Allah'ın izniyle gelin gibi uğurlayacağım" sözleriyle ifade etti.
Olay, 25 Haziran gecesi Kocataş Mahallesi'nde gerçekleşti. Samet T., Oya Budak'ı gece geç saatlerde Kılıçpınar Caddesi'nde buluşmaya çağırdı. Oya Budak, yanında üvey kardeşi D.C.(13) ile buluşmaya gitti. Tartışmanın büyümesiyle Samet T., tabancasını çıkararak 5,5 aylık hamile Oya Budak'a ateş etti. Ağır yaralanan genç kadın, kanlar içinde yere yığıldı. Samet T. ise babasına ait araçla kaçtı ancak polis ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştı.
HAMİLE KADIN, KARNINDAKİ BEBEĞİYLE BİRLİKTE HAYATINI KAYBETTİ
Oya Budak, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı ancak karnındaki bebeğiyle birlikte yaşamını yitirdi. Samet T., amcasının evinde yakalanarak tutuklandı. Oya Budak için düzenlenen cenaze töreninde ise ailesi ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Annesi, kızının tabutuna sarılarak dakikalarca ağladı. Cenaze, Yeni Ayazağa Mezarlığı'nda defnedildi.
'DUYGULARIMI KONUŞTURAMADIM'
Dede Orhan Budak, duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Torunumu büyüttüm, ona baktım. İçimde büyük bir acı var. Onu gelin gibi hazırlayamadım ama tabutunu süsledim. Allah onu cennette muhafaza etsin. Bütün günahlarını bağışlasın. Evet, onu gelin gibi hazırladım ve Allah'ın izniyle gelin gibi uğurlayacağım" dedi.