- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.607
- Meslek
- Webmaster
Satın almak ne demek?
Satın alma; bir işletmenin ihtiyaçlarını en uygun fiyattan, teslim süresinden ve kaliteden temin etme işlemidir.
Sözlükte madde başı nasıl olur?
Türkçe Sözlük'te madde başı anlayışı, "Herhangi bir nesnenin veya kavramın adı olarak tanımlanan ve "sözlük birimi" olarak adlandırılan söz ve söz öbekleri, bitişik veya ayrı yazılmasına bakılmaksızın madde başı yapılmıştır: almak, balık, atom ağırlığı, badem yağı, çeşitkenar, dershane, hizmet içi eğitim, işkembesi …
Satın almak ne demek TDK?
Satın alma, bir birim mal, hizmet ya da üretim faktörünün piyasa fiyatından edinimi anlamına gelir. Doğru yazılışı ile ilgili örnekler şöyle; Bu akşam satın alma işlemini gerçekleştirmiş olacağız.
Satın alma bölümü ne iş yapar?
Satın alma, hizmet veya ürünleri piyasadaki en iyi fiyata almakla sorumludur. İşletme içindeki maliyet hesaplamalarını yapar. Finans ve muhasebe ile birlikte çalışır. İşletme içinde gereksiz olduğunu tespit ettiği maliyetlerden kaçınır.
Madde başı nasıl yazılır TDK?
Durum, olgu ve olay bildiren sözlerden biriyle kurulan birleşik kelimeler: açık oturum, açık öğretim, ana dili, Ay tutulması, baş ağrısı (hastalık), baş belası, baş dönmesi, çıkış yolu, çözüm yolu, dil birliği, din birliği, güç birliği, iş birliği, iş bölümü, madde başı, ses uyumu, yer çekimi vb. e.
Dünyada ilk sözlüğü kim yazmıştır?
Dünya tarihinde ilk sözlük Sümerler tarafından çivi yazısıyla hazırlanmıştır. İlk sözlük kitabı ise yaklaşık 4 bin kelimeden oluşan Çince Sözlüktür.
Ingilizce sözlük Fiyatları ne kadar?
Mağazaların Seçtiği Ürünler REKLAM
Satın alma nasıl?
Kullanım açısından ele alındığı vakit bu sözcük grubu, 'Satın alma' biçiminde ayrı yazılmaktadır.
Temin etmek ne anlama gelir?
Temin etmek, bir şeyin gerçekleşmesi için gerekli koşulları sağlamak anlamına gelir. Kelimenin bir diğer anlamı ise sahip olmaktır.