haberci
Efsanevi Üye

Gazze'de yaşanan hava saldırısında ağır yaralanan 12 yaşındaki Ameer Nemnem, Türkiye'de bulduğu umutla hayata yeniden tutundu. Babası Muhammed Nemnem'in Türkiye'ye adım attığı anda yere kapanarak yaptığı dualı secde ise unutulmaz anlar arasına girdi.
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonrasında sağlık hizmetlerine erişimde zorluk çeken hastalar için Türkiye devreye girdi. Türkiye, Mısır ve İsrail iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonlarla birçok hasta, Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinde tedavi edildi. Gazze'de kendi evinde yaralanan 12 yaşındaki Ameer Nemnem de bu kurtarma operasyonu kapsamında Türkiye'ye getirildi. Babasıyla birlikte uçakla Türkiye'ye getirilen Ameer, Bilkent Şehir Hastanesinde Türk doktorlar sayesinde sağlığına kavuştu.
Baba Nemnem, Türkiye'ye geldiklerinde oğlunun durumunun kritik olduğunu ifade ederek, Türk doktorların olağanüstü çabalarıyla oğlunun sağlığının düzeldiğini ve artık iyi durumda olduğunu belirtti.
Ameer'in Türkiye'deki tedavi sürecine ilişkin konuşan baba Nemnem, "Oğlum Türkiye'de göz ve kulak operasyonları geçirdi. Şu anda gözünde %70 oranında iyileşme var. Kulak operasyonu sonrasında işitme cihazı kullanması gerekiyor. Doktorlar, kulağının içindeki hasarın ciddiyetine dikkat çekti. Ameer'in tedavisi sürecinde Türk doktorların desteği büyük oldu. Her şey planlı ve sorunsuz ilerledi" dedi.
Gazze'den ayrılıp Türkiye'ye gelmenin verdiği mutlulukla uçağın apronunda secde eden baba Nemnem, "O an dualarımızın kabul olduğuna inandım. Secde ettim, diğer çocuklarım için dua ettim ve onları Allah'a emanet ettim. Bu süreçte zor anlar yaşadık, ancak Türkiye bize umut verdi" diye konuştu.
Türkiye'de aldıkları sağlık hizmetinden son derece memnun olduklarını vurgulayan Nemnem, "Oğlumun bu kadar hızlı bir şekilde iyileşeceğini tahmin etmemiştik. Dualarımızın ve Türk doktorların emeğinin bu başarıda büyük payı var. Ameer'in durumu çok riskliydi, ancak Türk doktorlar bize güven verdi. Şu an durumu çok daha iyi ve ileride tamamen iyileşeceği umudunu taşıyoruz" şeklinde konuştu.
Nemnem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk hekimlere minnettar olduklarını belirterek, Türkiye'nin kendilerine umut ve sağlık getirdiğini ifade etti.