• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Saygı Ve Özlemle Anıyoruz: 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

10 Kasım Atatürk "Ü" Anma Günü

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Puan 113
Çözümler 4
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Meslek
Webmaster
ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.
Değerli forum üyeleri,images (3).jpg

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarken, onun ilke ve inkılaplarının temelini oluşturan, yol gösterici sözlerini bir kez daha hatırlamak istedik.

Aşağıdaki sözler, onun vizyonunu, milletine olan inancını ve çağdaşlık idealini en iyi yansıtanlardan sadece birkaçıdır:

💡 Akıl, Bilim ve Eğitim Üzerine

• "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir." (En güvenilir yol göstericinin bilim ve teknik olduğunu vurgular.)
  • "Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda elinde ve kafasında tuttuğu meşale, bilim ve fen olacaktır."
  • "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder."

🇹🇷 Bağımsızlık ve Egemenlik Üzerine

• "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir." (Cumhuriyetin temelini oluşturan en güçlü ilkedir.)
  • "Ya istiklal ya ölüm!" (Milli Mücadele'nin ruhunu özetleyen kararlılık sözüdür.)
  • "Ne mutlu Türk'üm diyene!" (Milletin birliğini ve ulusal kimliğin gururunu ifade eder.)

🌐 Barış ve Çağdaşlık Üzerine

• "Yurtta sulh, cihanda sulh." (Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikasının ve evrensel barış arzusunun temel ilkesidir.)
  • "İnsaf ve merhamet dilenmek gibi bir prensip yoktur. Türk milleti, geleceğini kendi çizecektir."
  • "Medeniyet yolunda yürümek ve başarıya ulaşmak, hayatın şartıdır."

Bu sözler, 10 Kasım'da Atamızı anarken bize bıraktığı güçlü mirası ve geleceğe dair sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatmaktadır.

Saygı ve minnetle...

[ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

30-agustos-41284.jpg

Son düzenleme:

10 Kasım Atatürk "Ü" Anma Günü

1. Konular

1. 1.283.939
  2. Mesajlar

1. 1.687.012
  3. Kullanıcılar

1. 32.588
  4. Son üye