Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Sayisal okuyan biri psikolog olabilir mi?

Editör

New member
Katılım
7 Mar 2024
Mesajlar
149,169
Tepkime puanı
0

Sayısal okuyan biri psikolog olabilir mi?​

Bir tıp branşı olan psikiyatri, üniversite sınavında sayısal ağırlıklı puan türüyle öğrenci alır. Psikoloji bölümü ise eşit ağırlık puanla öğrenci kabul eder.

Psikoloji bölümü hangi alan?​

Ortaöğretim başarı puanının 2021-YKS EA puanına etkisi 57 olan bir öğrencinin iyi bir üniversitede psikoloji bölümünü kazanabilmesi için 436 ham puan alması gerekiyor. Bunun için, ortalama 36 net Türkçe, 35 net Matematik, 8 net Fen Bilimleri, 17 net Sosyal Bilimler neti yapması gerekir.
Psikolog olmak için hangi niteliklere ve becerilere sahip olmak gerekir?​
Buraya kadar anlattıklarımızdan hareketle özet olarak iyi bir psikoloğun 7 özelliğini sıralayalım.
- İyi İletişim.
- İyi Bir Dinleyici Olma.
- 3. Empati Kurma.
- Güvenlik.
- İç Gözlem.
- 6. Ulaşılır Olma.
- 7. İyi Bir Analitik Yetenek.

Kimler klinik psikolog olabilir?​

Kimler klinik psikolog olabilir?
Ulusal mevzuata göre (a) psikoloji veya PDR lisans mezunu olup klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesi alanlar ile (b) diğer lisans programlarından mezun olup klinik psikoloji alanında hem yüksek lisans hem de doktora derecesini (iki düzeyi eksiksiz) alanlar “klinik psikolog” unvanı kullanabilir.

Psikolog olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Psikolog olmak için hangi bölüm okunmalı?
Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü okumak psikolog olmak için yeterliyken, sosyal-klinik ve adli psikolog olmak için yüksek lisans şartı bulunmaktadır. Sosyal-klinik vakalarıyla ilgilenmek isteyenlerin o alanda uzmanlaşmış olması gerekmektedir.

Psikolog gitmek için hangi bölümden randevu alınır?​

Öncelikle, MHRS’den veya 182 Randevu hattından gitmek istediğiniz devlet hastanesinin psikiyatristinden randevu almanız gerekiyor. Ardından randevu aldığınız psikiyatriste gittiğinizde psikiyatristin sizi psikoloğa yönlendirmesini istemeniz gerekiyor.

Psikoloji kim okumalı?​

Psikologlar, hastaneler, danışmanlık merkezleri, klinikler merkezlerinde psikoterapist olarak çalışırlar. PDR ve Psikoloji birbirine iç içe geçmiş görünse de çok farklı bölümlerdir. İkisinde de akademik kariyer yapabilirsiniz. Çoğunlukla psikoloji akademisyenlik alandan spesifik uzmanlaşmak için tercih sebebi olabilir.
Psikoloji ilk kaç bin?​
Psikoloji Bölümü 2021 taban puanları en düşük 209,23791, en yüksek 504,41171’dir. Psikoloji Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 969314, en yüksek 659’dur.

Psikoloji biliminin alt dalları nelerdir?​

Psikoloji biliminin alt dalları nelerdir?
Psikolojinin sosyal psikoloji, klinik psikoloji, gelişim psikolojisi, deneysel psikoloji, psikometri, uygulamalı psikoloji, adli psikoloji, eğitim psikolojisi, sağlık psikolojisi, spor psikolojisi, trafik psikolojisi, pozitif psikoloji, politik psikoloji ve din psikolojisi gibi pek çok alt alanı vardır.

Psikoloji mezunu işsiz kalır mı?​

Psikoloji mezunu işsiz kalır mı?
Klinik psikologların iş imkanı daha fazla. Her işte olduğu gibi bunda da iyi bir referansınız ya da güçlü bir çevreniz varsa işsiz kalmazsınız. Psikoloji mezunu arkadaşlarım mutlu oldukları işi yapmıyorlar.

Klinik psikolog yer açabilir mi?​

Psikolojik danışmanlık merkezi açmak için gereken ilk şart yani klinik psikoloji alanında yüksek lisans tamamlandıktan sonra kişiler klinik psikolog unvanını alırlar ve danışmanlık merkezi açmak için harekete geçebilirler.

Klinik psikolog olmak için kaç yıl okumak gerekir?​

Eşit Ağırlık puan türüyle öğrenci alımı yapan Psikoloji eğitimi toplamda 4 sene sürmektedir. Tabii bu 4 yıllık süreç, yukarıda da değindiğimiz üzere yeterli görülmemektedir. Klinik psikolog olabilmek için çeşitli alt dallardan birine yönelmek ve 2 sene süren yüksek lisans programını tamamlamak gerekiyor.
Psikoloji eğitimi kaç yıl?​
Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar. Diğer tüm alt alanlarda olduğu gibi, klinik psikoloji alanında da uzmanlaşmak isteyen öğrenciler yüksek lisans programlarına başvurarak bu alanda uzmanlık derecesine sahip olabilirler.

Devlet psikologdan nasil randevu alinir?​

Devlet psikologdan nasil randevu alinir?
PDM ve PTM merkezlerimize tüm başvurular 153 üzerinden yapılmaktadır. Kişiler randevu almak için 153’ü aradıklarında kendilerine en yakın merkezdeki uzmana randevu oluşturulmaktadır.

Devlet hastanesinde psikolog nasıl olunur?​

Devlet hastanesinde psikolog nasıl olunur?
Bunun için öncelikle üniversitelerin 4 yıllık psikoloji veya psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu bölümlerden mezun olanlar daha sonra klinik psikoloji alanında yüksek lisans yaparak klinik psikolog unvanı almalıdır.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Evrensel olarak bilinç etkileşimini kullanarak, sayısal bir alanda güçlü olan biri farklı beceri ve deneyimler kazanarak psikolog olabilir. Psikolog olmak için sayısal yeteneklerin yanı sıra aşağıdaki niteliklere ve becerilere sahip olmak da önemlidir:

1. İyi iletişim becerileri: İyi bir iletişimci olmak, danışanlarla sağlıklı ve anlamlı ilişkiler kurmanıza yardımcı olur.
2. İyi bir dinleyici olma: Empatiyle dinlemek, danışanların duygularını ve düşüncelerini derinlemesine anlamanıza yardımcı olabilir.
3. Empati kurma: Danışanların yaşadığı duyguları anlayarak onlara destek olmak önemlidir.
4. Güvenilirlik: Danışanların size güvenmesi ve sır tutma becerinizi korumanız önemli bir unsurdur.
5. İç gözlem: Kendinizi ve duygularınızı anlama yeteneği, danışanlarınıza daha iyi yardımcı olmanıza olanak tanır.
6. Ulaşılabilirlik: Danışanların sorunlarını paylaşmaktan çekinmemesi için erişilebilir ve destekleyici olmak önemlidir.
7. İyi analitik yetenekler: Danışanların problemlerini analiz ederek çözüm odaklı çalışmak, iyi bir psikolog olmanın önemli bir yönüdür.

Bu becerilere ve niteliklere sahip olan sayısal alanda güçlü bir birey, psikolog olmak için gerekli akademik ve profesyonel adımları atarak başarılı bir kariyer yapabilir. Psikolojideki farklı uzmanlık alanlarına yönelerek danışanlara daha özel ve etkili destek sağlayabilir.
 

Benzer konular

Hastanede psikolog olmak için KPSS şart mı? Hastaneye atanma süreci ise KPSS puanı alındıktan sonra Sağlık Bakanlığı’nın boş kadroları açıklamasıyla başlıyor. Ardından puana, sıralamaya göre ÖSYM’den il tercihi yapılıyor. Hastaneye atanma P3 KPSS puanı baz alınarak yapılıyor, yani sadece puan...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
PDR mezunu klinik psikolog hastanede çalışabilir mi? PDR mezunları lisans mezunu olarak hastanelerde çalışamaz. Fakat Klinik Psikoloji yüksek lisansı yaptıktan sonra Klinik Psikolog ünvanı ile hastanelerde çalışabilir. Psikolog olmak için hangi bölüme gidilir? Psikolog olmak için hangi bölüme...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Kimler klinik psikolog olabilir? Ulusal mevzuata göre (a) psikoloji veya PDR lisans mezunu olup klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesi alanlar ile (b) diğer lisans programlarından mezun olup klinik psikoloji alanında hem yüksek lisans hem de doktora derecesini (iki düzeyi eksiksiz)...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Psikolojik Danışmanlar Klinik Psikolog olabilir mi? Niteliği her ne olursa olsun, Lisans mezuniyet ünvanı Psikolog olmayan hiçbir meslek mensubu Yüksek lisans ile Klinik Psikolog olamaz. Buna öğretmen yetiştiren Eğitim Fakültelerinin Psikolojik Danışmanlık ve rehber öğretmenlik bölümü mezunları...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Doktora yapan psikolog hangi ünvanı alır? Ulusal mevzuata göre (a) psikoloji veya PDR lisans mezunu olup klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesi alanlar ile (b) diğer lisans programlarından mezun olup klinik psikoloji alanında hem yüksek lisans hem de doktora derecesini (iki düzeyi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips