T
theking
Sazan balığı köftesi nasıl yapılır? Sazan balığı köftesi tarifi için öncelikle sazan balığı filetolarını doğrayın. Ardından soğan ve sarımsakı ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri bir kaseye alın ve üzerine maydanoz, karabiber, tuz ve limon suyu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri bir tavada yağda kızartın. Kızaran köfteleri servis tabağına alın ve yanında limon dilimleri ile servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler
Sazan balığı köftesi yapmak için öncelikle taze sazan balığına ihtiyacınız olacak. Balığı temizleyip derisini ve kılçıklarını çıkardıktan sonra iyice yıkayın. Ardından balığı küçük parçalara ayırın ve rondodan geçirerek balık kıyması elde edin.
Balık kıymasını geniş bir kaseye alın ve üzerine rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak köfteleri şekillendirin. Köfteleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.
Dinlenen köfteleri tavada veya ızgarada pişirebilirsiniz. Tavada pişirmek için biraz sıvı yağı ısıtın ve köfteleri her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Izgarada pişirmek isterseniz köz ateşte veya ızgarada köfteleri çevirerek pişirin.
Sazan balığı köfteleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Dilerseniz yanında limon dilimleri ve yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sazan balığı köftesi için hazırladığınız harcı buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
Köfteleri önceden ısıtılmış yağda kızartın.
Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Sazan balığı köftelerini sıcak olarak servis yapın ve afiyetle yiyin.
İçindekiler
Sazan Balığı Köftesi Nasıl Yapılır?
Sazan balığı köftesi yapmak için öncelikle taze sazan balığına ihtiyacınız olacak. Balığı temizleyip derisini ve kılçıklarını çıkardıktan sonra iyice yıkayın. Ardından balığı küçük parçalara ayırın ve rondodan geçirerek balık kıyması elde edin.
Balık kıymasını geniş bir kaseye alın ve üzerine rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak köfteleri şekillendirin. Köfteleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.
Dinlenen köfteleri tavada veya ızgarada pişirebilirsiniz. Tavada pişirmek için biraz sıvı yağı ısıtın ve köfteleri her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Izgarada pişirmek isterseniz köz ateşte veya ızgarada köfteleri çevirerek pişirin.
Sazan balığı köfteleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Dilerseniz yanında limon dilimleri ve yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sazan Balığı Köftesi Nasıl Yapılır?
Sazan balığı köftesi nasıl yapılır? |
Sazan balığını temizleyin ve fileto halinde doğrayın. |
Doğradığınız sazan balığını rondodan geçirin. |
Bir kaba rondodan geçirdiğiniz balığı alın ve üzerine ince doğranmış soğan, maydanoz, sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyin. |
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak köfte harcını hazırlayın. |
Sazan balığı köftesi için hazırladığınız harcı buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
Köfteleri önceden ısıtılmış yağda kızartın.
Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Sazan balığı köftelerini sıcak olarak servis yapın ve afiyetle yiyin.