Schumer, Trump'a İran Hava Saldırısıyla İlgili Açıklama İstiyor

Credits
1.259.606
white.jpg

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'daki üç nükleer tesise yönelik hava saldırısını onaylaması, Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer'ı harekete geçirdi. Schumer, Başkan Trump'ın ve Beyaz Saray yönetiminin net bir açıklama yapmasını talep etti ve Kongre'nin bilgilendirilmemesini eleştirdi. Askeri operasyonların tek taraflı yürütülmemesi gerektiğini vurgulayan Schumer, "Trump, Amerikan halkına bu gece ne olduğunu açıklamalıdır" dedi.

Schumer, yazılı açıklamasında, "Başkan Trump'ın bu gece gerçekleşen eylemler ve bunların Amerikan halkının güvenliği üzerindeki etkileri hakkında net bir şekilde bilgi vermesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Demokrat lider, Beyaz Saray'ın saldırı hakkında Kongre'yi bilgilendirmemesine tepki göstererek, "Hiçbir başkan, belirsiz tehditlerle ve net olmayan bir strateji olmadan ülkeyi savaşa sürükleyemez" şeklinde konuştu.

"Savaş Yetkileri Yasası'nın ele alınması gerekiyor"

Chuck Schumer, Senato Çoğunluk Lideri John Thune'a hitaben yaptığı çağrıda, Kongre'nin denetim rolünü üstlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Savaş Yetkileri Yasası'nı devreye sokmalı ve Senato'da oylamaya sunmalıyız. Senato Çoğunluk Lideri Thune'u bu konuyu derhal gündeme getirmeye davet ediyorum. Kendisine oy vermeye hazırım ve tüm Senatörlerden aynı desteği vermelerini rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Schumer, bu adımın sadece Trump'a karşı değil, anayasal dengeyi koruma açısından da önemli olduğunu belirtti.

"Geniş çaplı savaş tehlikesi artıyor"

İran'ın mevcut tehditlerini kabul ettiğini ancak bu tehditlere karşı planlı ve koordineli bir şekilde hareket etmenin önemine dikkat çeken Schumer, "İran'ın terör faaliyetleri, nükleer hedefleri ve bölgesel saldırganlığıyla başa çıkmak için kararlılık ve stratejik bir yaklaşım gerekiyor. Daha büyük, daha uzun ve daha yıkıcı bir savaş tehlikesi artık daha da belirgin hale geldi." şeklinde konuştu. - WASHINGTON

Trump, İran'a Karşı Başarılı Askeri Operasyonu Açıkladı

Trump'tan sert mesaj: İran'a barış çağrısı!

1. Konular

1. 1.282.890
  2. Mesajlar

1. 1.683.807
  3. Kullanıcılar

1. 32.218
  4. Son üye

Geri
Üst Alt