T
theking
Guest
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
2 adet havuç
3-4 kısım taze soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 dolu tatlı kaşığı salça
3 su bardağı bulgur
Tuz karabiber
5 ,5 su bardağı su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye zeytinyağını ek edip hafif ısıtılır.
İnce kıyılmış sarımsak eklenir ve kokusu çıkınca yemeklik doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
Havuçlar rendelenip eklenir.
Yeşil ve kırmızı biber, domateste küçük doğranıp eklenir.
Salça ve baharatlar da eklenerek tüm gereçler kavrulur.
Son olarak suyu ve tereyağı da eklenir. Su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır ve suyu çekene kadar pişirilir.
Havlu kağıtla üzeri kapatılıp 15 dakika demlenmeye bırakılır ve servis edilir.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
2 adet havuç
3-4 kısım taze soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 dolu tatlı kaşığı salça
3 su bardağı bulgur
Tuz karabiber
5 ,5 su bardağı su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye zeytinyağını ek edip hafif ısıtılır.
İnce kıyılmış sarımsak eklenir ve kokusu çıkınca yemeklik doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
Havuçlar rendelenip eklenir.
Yeşil ve kırmızı biber, domateste küçük doğranıp eklenir.
Salça ve baharatlar da eklenerek tüm gereçler kavrulur.
Son olarak suyu ve tereyağı da eklenir. Su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır ve suyu çekene kadar pişirilir.
Havlu kağıtla üzeri kapatılıp 15 dakika demlenmeye bırakılır ve servis edilir.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı