Son Konular

Sebzeli Çanak Böreğim

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Sebzeli Çanak Böreğim Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yufka
2-3 kaşık sirke
İçi için;
Yarım kilo mantar
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patates
Tereyağı ve zeytin yağı
Tuz
Sosu için;
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Yumurta sarısı

Sebzeli Çanak Böreğim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarları küçük küçük doğradıktan sonra 15 dakika sirkeli suda bekletin.
İç harcı için ise tereyağı ve zeytin yağında soğanları kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardın havuç ve patateside ekleyin 5 dakika kavurun.
Mantarlarıda ekleyip kavurun.
Mantar suyunu çekene kadar kavurun.
Bu ortada yufkaları üçgen biçiminde kesin.
Sosu için tüm materyalleri güzelce çırpın.
Üçgen kestiğiniz yufkaya sürün. Yufkayı yuvarlayın.
Ucunda katlanacak halde hisse bırakın.
Yuvarlak şekile getirin o hisse ile kapatıp çanak formu verin.
İçerisine iç harcından koyun.
Yufkanın kenarlarına yumurta sarısını sürün.
200°c fırında yufka kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Sebzeli Çanak Böreğim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Avcı Kebabı

S

Yumuşacık Anne Kurabiyesi

  1. Konular

    1. 1.273.941
  2. Mesajlar

    1. 1.671.095
  3. Kullanıcılar

    1. 31.325
  4. Son üye

Geri
Üst Alt