Son Konular

  • SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

    Değerli Forum Üyeleri,

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

    SAAT: 09:05

    "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

    Ruhu Şad Olsun.

    10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Sebzeli Kaygana

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Tuzlu Sebzeli Kek

T

Karnıyarık Tarifi

T

theking

Sebzeli Kaygana Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
Un (krep hamuru oluncaya dek koyabilirsiniz)
2.5 su bardağı süt
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu
1 adet kapya biber( biber büyükse yarısını da koyabilirsiniz kalan yarısını yemeğe doğrarsınız)
3 adet yeşil biber
3 adet yeşil soğan
Tuz

Sebzeli Kaygana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tanımdır.
Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
Sonra yumurtaları ekleyin.
En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
İçine yarım bardak sıvı yağ ekleyin. (tavayı yağlamaya gerek kalmıyor o zaman)
Akabinde hamuru döküp artlı önlü kızartın.
Hamur bitene kadar tıpkı süreci yapın.
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru).
Afiyet olsun.
 
T

Tuzlu Sebzeli Kek

T

Karnıyarık Tarifi

  1. Konular

    1. 1.284.187
  2. Mesajlar

    1. 1.687.379
  3. Kullanıcılar

    1. 32.600
  4. Son üye

Geri
Üst Alt