<
S
SoruCevap
Sebzeli Krep Tarifi İçin Malzemeler
250g un
2 adet yumurta
0.5l süt
1 tatlı yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağı
Biraz tuz
Biraz curry
İç harcımız için gereken malzemeler;
1 havuç
1 kabak
1 küçük parça pırasa
1 küçük parça kereviz
1 kırmızı tatlı biber
1 yemek kaşığı sebze tozu
1 yemek kaşığı tatlı pulbiber
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı labne peynir
1 yemek kaşığı cam fıstığı
Üstüne dökülen sosumuz için gerekenler
250 ml sıvı kaymak (Eğer yoksa sadece sütlede yapabilirsiniz)
100ml süt
3 yemek kaşığı un
Biraz tuz
Biraz karabiber
Yanına hazırlamış olduğum yoğurtlu sos için
2 yemek kaşığı labne peynir
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
1 diş sarımsak
Bir tutam taze dere otu
3 yemek kaşığı su
Sebzeli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırınımızı ön ısıtmaya 200 dereceye alıyoruz.
Kreplerimizin malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz daha sonra soğutmaya bırakıyoruz.
Sebzelerimizi uzunlamasına ince halde doğruyoruz ve bir tavada çok az zeytinyağı eşliğinde biraz yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz soya sosumuzu ve diğer malzemelerimizi ekliyoruz.
Pişmiş olan iç harcımızı bir kaseye koyuyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz içine iki yemek kaşığı labne ekliyoruz.
Kreplerimiz ve iç harcımız soğuduktan sonra kreplerimizi tek tek iç harcımızla dolduruyoruz ve sarıyoruz. Bir borcama sırasıyla diziyoruz.
Daha sonra yumurta sosumuzu hazırlıyoruz tüm malzemeleri karıştırıp kreplerimizin üzerine sosumuzu ilave ediyoruz ve 170 derece önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Son olarak labne peynirimizi ve diğer malzemelerimizi karıştırıp kreplerimizin yanında servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Sebzeli Krep Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250g un
2 adet yumurta
0.5l süt
1 tatlı yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağı
Biraz tuz
Biraz curry
İç harcımız için gereken malzemeler;
1 havuç
1 kabak
1 küçük parça pırasa
1 küçük parça kereviz
1 kırmızı tatlı biber
1 yemek kaşığı sebze tozu
1 yemek kaşığı tatlı pulbiber
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı labne peynir
1 yemek kaşığı cam fıstığı
Üstüne dökülen sosumuz için gerekenler
250 ml sıvı kaymak (Eğer yoksa sadece sütlede yapabilirsiniz)
100ml süt
3 yemek kaşığı un
Biraz tuz
Biraz karabiber
Yanına hazırlamış olduğum yoğurtlu sos için
2 yemek kaşığı labne peynir
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
1 diş sarımsak
Bir tutam taze dere otu
3 yemek kaşığı su
Sebzeli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırınımızı ön ısıtmaya 200 dereceye alıyoruz.
Kreplerimizin malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz daha sonra soğutmaya bırakıyoruz.
Sebzelerimizi uzunlamasına ince halde doğruyoruz ve bir tavada çok az zeytinyağı eşliğinde biraz yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz soya sosumuzu ve diğer malzemelerimizi ekliyoruz.
Pişmiş olan iç harcımızı bir kaseye koyuyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz içine iki yemek kaşığı labne ekliyoruz.
Kreplerimiz ve iç harcımız soğuduktan sonra kreplerimizi tek tek iç harcımızla dolduruyoruz ve sarıyoruz. Bir borcama sırasıyla diziyoruz.
Daha sonra yumurta sosumuzu hazırlıyoruz tüm malzemeleri karıştırıp kreplerimizin üzerine sosumuzu ilave ediyoruz ve 170 derece önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Son olarak labne peynirimizi ve diğer malzemelerimizi karıştırıp kreplerimizin yanında servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Sebzeli Krep Tarifi Fotoğraflı Yapılışı