S
SoruCevap
Guest
Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
250 gram mantar
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet kapya biberi (ben iki farklı renkli paprika kulandım)
1 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
4- 4 buçuk su bardağı su
1 su bardağı ılık süt
Dereotu
Tuz ve karabiber
Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bunun için evvel soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım.
Havuç ve biberi de küp küp küçük küçük doğrayalım.
Mantarlarıda küçük küçük doğrayıp kenara alalım.
Geniş bir tencereye tereyağını allım eritelim soğanı ve sarımsağı kavuralım.
Kavrulunca havuçu ve biberi ekleyin 1-2 dakika soteleyin.
Daha sonra da mantarları ekleyin ve kavurun.
Unu ekleyelim unuda kavuralım ve suyu ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
Sebzeler yumuşayınca sütü ekleyelim karıştıralım.
Süt ılık olsun ki kesilmesin.
Baharatları ekleyin.
En son olarak da ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin karıştırın.
Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram mantar
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet kapya biberi (ben iki farklı renkli paprika kulandım)
1 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
4- 4 buçuk su bardağı su
1 su bardağı ılık süt
Dereotu
Tuz ve karabiber
Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bunun için evvel soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım.
Havuç ve biberi de küp küp küçük küçük doğrayalım.
Mantarlarıda küçük küçük doğrayıp kenara alalım.
Geniş bir tencereye tereyağını allım eritelim soğanı ve sarımsağı kavuralım.
Kavrulunca havuçu ve biberi ekleyin 1-2 dakika soteleyin.
Daha sonra da mantarları ekleyin ve kavurun.
Unu ekleyelim unuda kavuralım ve suyu ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
Sebzeler yumuşayınca sütü ekleyelim karıştıralım.
Süt ılık olsun ki kesilmesin.
Baharatları ekleyin.
En son olarak da ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin karıştırın.
Sebzeli Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı