Sebzeli Tavuklu Pilav

S

SoruCevap

Reputation:

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
2 modül tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 çay bardağı bezelye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı k kırmızı toz biber
Yarım tatlı k köri
1 çay k karabiber
1 çay k zerzevat tozu
1 çay k zerdeçal
1 tatlı k tuz

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları küçük küpler halinde doğrayalım.
Tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavukları kızartıp, tavadan alın.
Tereyağını tıpkı tava içerisinde alalım.
Soğan, kapya biberi ve havuç ekleyip, güzelce kavurun.
Ardından kızarmış tavukları ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edelim.
Daha sonra pirinci ekleyip 1 dk kavurun.
Üzerine baharatlarını ve suyunu ek edip karıştırın.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, ocağın altını kışın.
Pilav suyunu çektikten sonra 15 dk demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt