Modoratör
Yeni Üye
Şeftali reçeli ile neler yapılır?
Hem sen ne de güzel tatlı olurdun: Hafif kremalı şeftali Yaz bu ya, ağır tatlılardan uzak durur, yediklerimize dikkat ederdik.
Şeftali dondurucuda saklanır mı?
Kışın isterseniz tatlının üzerinde isterseniz de hoşaf olarak yada reçel hazırlayabilirsiniz. Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup derin dondurucuya koyunuz.
Şeftali içeceği nasıl yapılır?
Şeftali içeceği nasıl yapılır?
Ev Yapımı Şeftali Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 kg. şeftaliyi güzelce yıkadıktan sonra dilerseniz kabuğunu soyup, çekirdeklerini ayıklayın.
- Şeftalinin büyüklüğüne göre 4-6 parçaya bölün.
- Şeftalileri düdüklü tencerenize aktarıp, üzerine toz şekeri ilave edip karıştırın.
- 8 dakika pişirin.
Dondurulmuş şeftali meyve suyu nasıl yapılır?
Dondurulmuş şeftali meyve suyu nasıl yapılır?

Buzluktaki şeftali ile meyve suyu nasıl yapılır?
Ev Yapımı Şeftali Suyu 1 kg şeftali 2 su bardağı toz şeker 3 kg su bunları 2 saat buzlukta bekletin şekeri az ise şekerini ilave edersiniz,koyu ise su ilave edip karıştırın. AFİYET OLSUN…
Şeftali marmelatı nasıl yapılır püf noktası?
Şeftali Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri yıkayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartarak gelişi güzel doğrayın.
- Geniş bir tencereye şeftalileri alın.
- Orta ateşte ara sıra karıştırarak şeftalileri pişirin.
- Yaklaşık 1 saat piştikten sonra bir el blenderı ile şeftalileri parçalayın.
Buzdolabına şeftali nasıl konur?
Buzdolabına şeftali nasıl konur?
Şeftali buzdolabında nasıl saklanır?
- Şeftaliler olgunlaşana kadar oda ısısında bekletilir.
- Olgunlaştığında bir kase içerisine alınarak, üzeri streç filmle kapatılır ve buzdolabına yerleştirilir.
Kışlık şeftali püresi nasıl yapilir?
Kışlık şeftali püresi nasıl yapilir?
Bebekler İçin Kışlık Şeftali Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri soyup küçük parçalara ayırın be pişirin sonra blender ile püre haline getirin.
- Buzluk poşetine koyup dondurmaya hazır.
Evde şeftali meyve suyu nasıl yapılır?
Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve tencereye yerleştirin. Üzerine şeker ve suyu ilave ederek şeftalileri yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra blender'dan ya da süzgeçten geçirerek sürahiye koyun.