S
SoruCevap
Guest
Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 adet büyük havuç
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı tavuk veya et suyu (Ben tavuk suyu kullanıyorum)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Terbiyesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yarım limon
Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle havuç ve sarımsağı rendeliyoruz şehriyesinide ekleyip hepsinin birlikte, sıvı yağ ve tereyağı ile kavurmaya başlıyoruz, havuçlar çok ölmeyecek şekilde kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra tavuk suyunu ekliyoruz, dilerseniz tavukta koyabilirsiniz.
15 dakika kadar bu şekilde kaynatıp terbiyesini hazırlamaya geçiyoruz yoğurt, un ve limonu iyice karıştırıp çırpıyoruz ve çorbanın içinden biraz suyunu alarak terbiyeye karıştırıp kesilmemesi için o şekilde yavaş yavaş ilave ediyoruz.
Bir 15 dakika kadar da böyle kaynayacak eğer koyu olursa kıvamı, istediniz kıvama gelene kadar kaynamış su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun
Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet büyük havuç
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı tavuk veya et suyu (Ben tavuk suyu kullanıyorum)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Terbiyesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yarım limon
Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle havuç ve sarımsağı rendeliyoruz şehriyesinide ekleyip hepsinin birlikte, sıvı yağ ve tereyağı ile kavurmaya başlıyoruz, havuçlar çok ölmeyecek şekilde kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra tavuk suyunu ekliyoruz, dilerseniz tavukta koyabilirsiniz.
15 dakika kadar bu şekilde kaynatıp terbiyesini hazırlamaya geçiyoruz yoğurt, un ve limonu iyice karıştırıp çırpıyoruz ve çorbanın içinden biraz suyunu alarak terbiyeye karıştırıp kesilmemesi için o şekilde yavaş yavaş ilave ediyoruz.
Bir 15 dakika kadar da böyle kaynayacak eğer koyu olursa kıvamı, istediniz kıvama gelene kadar kaynamış su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun
Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı