Son Konular

Şehriyeli Havuç Çorbası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 adet büyük havuç
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı tavuk veya et suyu (Ben tavuk suyu kullanıyorum)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Terbiyesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yarım limon

Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle havuç ve sarımsağı rendeliyoruz şehriyesinide ekleyip hepsinin birlikte, sıvı yağ ve tereyağı ile kavurmaya başlıyoruz, havuçlar çok ölmeyecek şekilde kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra tavuk suyunu ekliyoruz, dilerseniz tavukta koyabilirsiniz.
15 dakika kadar bu şekilde kaynatıp terbiyesini hazırlamaya geçiyoruz yoğurt, un ve limonu iyice karıştırıp çırpıyoruz ve çorbanın içinden biraz suyunu alarak terbiyeye karıştırıp kesilmemesi için o şekilde yavaş yavaş ilave ediyoruz.
Bir 15 dakika kadar da böyle kaynayacak eğer koyu olursa kıvamı, istediniz kıvama gelene kadar kaynamış su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun
Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

S

Şehriyeli Tavuk Çorbası

S

Ispanaklı Ve Balkabaklı Kek (İkisi Bir Arada)

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Kıymalı Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet patates 1 adet havuç Yarım kapya biber Yarım yeşil kabak 1 kare buzluktan kuzu kıyma 1 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tel şehriye En son eklemek için bebeklere uygun zeytinyağı Kıymalı Şehriyeli Zerzevat Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 paket tavuk (ben but kullandım) Yarım limon 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı nane 1 su bardağı tel şehriye Tuz Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavukları kaynattığımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
theking
T
S
  • Soru Soru
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet haşlanmış tavuk göğsü 1 çay bardağı tel şehriye 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı tavuk suyu 4 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Nane Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tenceremizin içerisine tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı su (gerdan haşlamadan kalan et suyu) 1 adet gerdan eti (kemiklerinden ayırıp, ayıklandı) 3 yemek kaşığı şehriye(arpa şehriye kullandım lakin tel şehriye de olur) 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yoğurt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Tel Şehriyeli Ezogelin Çorba Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy soğan 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı un 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası Tuz Nane Pul biber 1,5 yemek kaşığı bulgur 1,5 yemek kaşığı pirinç 1,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.281.093
  2. Mesajlar

1. 1.678.431
  3. Kullanıcılar

1. 31.747