T
theking
Guest
Şehriyesiz bulgur pilav nasıl yapılır? Bulgur pilavı için öncelikle tencereye yağı ekleyin. Bulgur ve sıcak su ilave edin. Tuzunu da unutmayın. Karıştırıp kısık ateşte pişirin. Soğanı doğrayın ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Domatesi rendeleyin ve soğana ekleyin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Pişen bulgura ekleyin. Karıştırıp kapağını kapatın. Demlenmesi için 10 dakika bekleyin. Son olarak maydanoz ekleyin ve servis yapın. Şehriyesiz bulgur pilavınız hazır!
İçindekiler
Şehriyesiz bulgur pilavı yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler 2 su bardağı ince bulgur, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 3 su bardağı sıcak su, tuz ve isteğe bağlı olarak baharatlardan oluşabilir.
Pilavı yapmaya başlamak için tereyağını bir tencerede eritin. Ardından ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Soğanlar pembeleştikten sonra bulguru ekleyin ve biraz daha kavurun. Bulgurların yağ ile iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra sıcak suyu ekleyin ve tuzunu da ilave edin.
Tüm malzemeleri karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilavı pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Pişen pilavı ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ekleyebilir ve pilavı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
4. Kavrulan bulgura su ve tuzu ekleyin.
5. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pilavı pişirin.
6. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
7. Demlenen pilavı karıştırarak servis yapın.
8. Üzerine tercihe göre tereyağı ekleyebilirsiniz.
İçindekiler
Şehriyesiz Bulgur Pilav Nasıl Yapılır?
Şehriyesiz bulgur pilavı yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler 2 su bardağı ince bulgur, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 3 su bardağı sıcak su, tuz ve isteğe bağlı olarak baharatlardan oluşabilir.
Pilavı yapmaya başlamak için tereyağını bir tencerede eritin. Ardından ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Soğanlar pembeleştikten sonra bulguru ekleyin ve biraz daha kavurun. Bulgurların yağ ile iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra sıcak suyu ekleyin ve tuzunu da ilave edin.
Tüm malzemeleri karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilavı pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Pişen pilavı ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ekleyebilir ve pilavı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Şehriyesiz Bulgur Pilav Nasıl Yapılır?
Şehriyesiz Bulgur Pilavı nasıl yapılır? İşte tarif… |
Malzemeler: Bulgur, su, tuz, sıvı yağ |
1. Bulguru yıkayıp süzün. |
2. Tencereye sıvı yağı ekleyin. |
3. Bulguru sıvı yağda kavurun. |
4. Kavrulan bulgura su ve tuzu ekleyin.
5. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pilavı pişirin.
6. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
7. Demlenen pilavı karıştırarak servis yapın.
8. Üzerine tercihe göre tereyağı ekleyebilirsiniz.