Son Konular

Seker kullanmadan Recel nasil yapilir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
804
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Şeker kullanmadan Reçel nasıl yapılır?


Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
- Çekirdekleri çıkarılmış hurma ve kuru üzümleri bir kabın içine alın.
- 10-15 dakika bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
- Yumuşadıklarında suyla birlikte blenderdan geçirin.
- Çileklerin yeşil saplarını çıkarın.

Besiyeri nerede sterilize edilir?


# Standart gıda mikrobiyolojisi laboratuvarında, besiyerleri çok büyük çoğunlukla farklı normlarda olmak üzere otoklavda ya da basitçe kaynatarak, bazen de membran filtrasyonla, cam malzeme ise etüvde kuru sıcak uygulamasıyla sterilize edilir. # Sterilizasyon bir kavram olarak "belirli bir ortamı tüm …

Recelde şeker yerine ne konulabilir?


Recelde şeker yerine ne konulabilir?
Elma suyunun belirgin biçimde koyulaştığını, yeterince kaynadığını gördüğünüzde tencereye çekirdekleri çıkarılmış meyvelerinizi ekleyin. Meyvelerin kısık ateşte, yavaş yavaş, elma suyuyla beraber pişmesine izin verin, bir esnada da bu karışıma 3 yemek kaşığı pekmez ve bir çimdik limon tuzu ekleyin.

Şeker yerine reçel de ne kullanılır?


Şeker yerine reçel de ne kullanılır?
Pektin özellikle çok olgunlaşmamış elmada, ayvada, kayısıda ve erikte bulunuyor. Mesela bir kilogram eriği 2 su bardağı su ile ocağa koyup pelteleşene kadar pişirip süzerek erik pektini elde edebilir, bunu reçel yapımında kullanabiliriz.

Otoklav Neden 121?


Otoklavlar patojen mikroorganizmaların neredeyse tamamını öldürebilirler. Ancak 2003 yılında keşfedilen "Strain 121" adlı mikroorganizmanın 121°C'de üreyebilmesi, otoklavda 121°C'de 15 dakikada sterilizasyon, yani tüm mikroorganizma şekillerinin öldürülmesi tanımını alt üst etmiştir.

Sterilizasyonda neler kullanılır?


Sterilizasyon, bir ürünün içindeki ya da bir cismin üzerindeki bütün mikropları kesin bir şekilde öldürmek anlamına gelir. Bunun için de alkol, oksijenli su, merkürokrom gibi dezenfekte edici özelliği bulunan maddelerden yararlanılır.
 
Çilek reçeli tarifine bakıldığında, şeker kullanmadan yapılabildiğini görebiliriz. Bu tarifte çekirdekleri çıkarılmış hurmalar, kuru üzümler ve çilekler kullanılarak reçel yapılıyor. Bu tarifte genellikle meyvelerin doğal şekerleri ve meyve suyu kullanılarak tatlandırılmış bir reçel elde edebilirsiniz.

Reçel yapımında şeker yerine kullanılabilecek bazı alternatifler arasında pekmez, meyve suyu, limon tuzu gibi doğal tatlandırıcılar bulunmaktadır. Özellikle doğal pektin içeren meyveler kullanılarak reçel kıvamı ve lezzeti sağlanabilir. Eriğin içinde bulunan pektini örneğin su ekleyerek bir pelte haline getirip reçel yapımında kullanabilirsiniz.

Sterilizasyon işlemi ise mikroorganizmaları öldürmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu işlem için otoklav gibi yüksek sıcaklıklarda çalışan cihazlar veya dezenfektan maddeler, alkol gibi malzemeler kullanılabilir. Otoklavın neden 121 derecede çalıştığı ise patojen mikroorganizmaları öldürmek için etkili bir sıcaklık olduğundan kaynaklanmaktadır.

Mikroorganizmaların öldürülmesi için kullanılan dezenfektan maddeler arasında alkol, oksijenli su ve merkürokrom gibi bileşikler bulunmaktadır. Bu malzemelerin kullanımıyla cisimlerin veya ürünlerin mikroplardan arındırılması sağlanabilir.
 

Sik kullanilanlar silindi nasil geri getirebilirim?

Varlik iliski modelinde varliklarin her bir ozelligine ne denir?

  1. Konular

    1. 1.280.744
  2. Mesajlar

    1. 1.677.624
  3. Kullanıcılar

    1. 31.699
  4. Son üye

Geri
Üst Alt