Şekeri dengelemek için ne yapmalı?
Kan şekeri sınırda olan hastaların bu konuda ihmal etmemeleri ve hekimlerin önerilerini ciddi bir şekilde yerine getirmeleri gerekir. Hasta kilo vermeli, sağlıklı beslenme önerilerini yerine getirmeli, sık sık kan şekeri ölçümü yapılmalıdır. Sağlık kontrolleri ihmal edilmemelidir.
Tip2 diyet Nedir?
İnsülin tedavisi almayan tip 2 diyabetlilerin ana ve ara öğünler dahil olmak üzere günde 4-6 öğün beslenmesi ve düzenli olarak aynı saatlerde öğün alması önerilir. Bir gün içinde yenilmesi gereken yiyecekleri gün boyunca yayarak sık ve az yemek yeme, öğün sonrası kan şekerinin daha az yükselmesini sağlar.
Şeker hastalarının diyet listesi nedir?
Şeker hastalarının diyet listesi nedir?
Glisemik indeksi düşük besinler tüketilmelidir. Beyaz ekmek yerine tam buğday ve çavdarlı ekmek, beyaz pirinç yerine bulgur veya kepekli makarna tüketilmelidir. Her öğününde tam buğday ekmeği ve salata tüketimine özen göstermelidir. Tereyağı, kızartılmış besinler ve basit şeker içeriği olan besinlerden uzak durmalıdır.
Şeker hastaları gece acıkınca ne yemeli?
Şeker hastaları gece acıkınca ne yemeli?
Kan şekeri seviyelerinizi yönetmeye ve gece açlığını gidermeye yardımcı olması için, yatağa gitmeden önce aşağıdaki sağlıklı atıştırmalık seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz:
- 1.Ceviz, Badem, Fıstık.
- 2.Haşlanmış Yumurta.
- 3.Az yağlı peynir ve tam tahıllı kraker.
- 4.Kavrulmuş Nohut.
- 5.Elma Dilimleri ve Fıstık Ezmesi.
Şeker hastalarının yememesi gereken yiyecekler nelerdir?
Şeker hastalarının yememesi gerekenler aşağıdaki gibidir:
- Bal, marmelat, dondurma, reçel, pekmez, kremşanti.
- Tereyağı, margarin.
- Sığır eti, sucuk, sosis, yüksek yağ oranına sahip süt ürünleri.
- Kuruyemiş gibi yüksek tuzlu gıdalar.
- Hazır çorbalar, çikolatalar, bulyonlar, bisküviler.
- Hamur işi yiyecekler.
- Alkollü içecekler.
Şeker hastalığı olanlar kahvaltıda ne yemeli?
Kahvaltıda protein kaynağı olarak peynir ve yumurta, elzem yağ asitleri içeren yağlı tohumlardan ceviz, badem, fındık ve zeytin mutlaka tercih edilmeli. Hem vitamin-mineral ihtiyacını karşılamak, hem de lif miktarını arttırmak için bol yeşillik türleri ve meyve tüketmek de büyük önem taşıyor.