T
theking
Guest
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı yahut margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
1 paket vanilya
Dolu 1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
3 su bardağı un ( markasına nazaran ölçüsü değişebilir)
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su ve şekeri koyup ocağa alalım şeker eriyene kadar karıştıralım, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım 7 dakika bu halde kaynatıp limon ek edip 3 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı ve un hariç öteki tüm materyalleri alıp uygunca karıştıralım ve azar azar un ek edip, yoğuralım kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamurdan modüller alıp elimizle biçimini verelim yumurta sarısının içine bir çay kaşığı pekmez ilave edip karıştıralım (Güzel kızarması için püf noktası) üzerine fırça ile sürelim çatalla çizikler yapalım.
190 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 3 dakika bekledikten sonra şerbeti döküyoruz ve tatlı 2 saat sonra servise hazır afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yahut margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
1 paket vanilya
Dolu 1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
3 su bardağı un ( markasına nazaran ölçüsü değişebilir)
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su ve şekeri koyup ocağa alalım şeker eriyene kadar karıştıralım, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım 7 dakika bu halde kaynatıp limon ek edip 3 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı ve un hariç öteki tüm materyalleri alıp uygunca karıştıralım ve azar azar un ek edip, yoğuralım kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamurdan modüller alıp elimizle biçimini verelim yumurta sarısının içine bir çay kaşığı pekmez ilave edip karıştıralım (Güzel kızarması için püf noktası) üzerine fırça ile sürelim çatalla çizikler yapalım.
190 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 3 dakika bekledikten sonra şerbeti döküyoruz ve tatlı 2 saat sonra servise hazır afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı