Şekerpare

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta (1 tam, başkasının akı)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu
İçi için:
Kavrulmuş fındık

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için: bir tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatın.
Hamuru için: yoğurma kabına yumurtaları (1 tam, oburunun akı), oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağı, irmiği, hindistan cevizi ve pudra şekerini alıp karıştırın.
Yavaş yavaş unu ek edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamuru ceviz büyüklüğünde kesimlere bölün içine fındık içi koyun, hal verin ve kapatın.
Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla uzunluktan boya çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen şekerpareleri bir borcama alıp üzerine ılık şerbeti dökün.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Yumurtalı Mozzarella Mantar

S

Peynirli Ekmek İçi

  1. Konular

    1. 1.262.690
  2. Mesajlar

    1. 1.659.174
  3. Kullanıcılar

    1. 31.269
  4. Son üye

Geri
Üst Alt