Son Konular

Selçuk Bayraktar: Türkiye artık savunma sanayinin her alanında varlık göstermeye başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.224.428
Selçuk Bayraktar: Türkiye artık savunma sanayinin her alanında varlık göstermeye başladı

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayindeki gelişmeleri Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması'nda anlattı. Ülkenin ihracat pazarında ciddi bir yer edindiğini vurguladı.

TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması finali Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu'nun (TENMAK) Küçükçekmece'deki yerleşkesinde düzenlendi.

Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon alanındaki öncü etkinliği TEKNOFEST 2025 kapsamında yarışan genç mühendislerin ve takımların yarıştığı finale Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Baytaktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar katıldı.

TAKIMLAR ÖDÜLLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ALACAK

85 takımın başvurduğu ve 26 ekibin arasında seçilerek final heyecanı yaşayan 4 takım, sunum projelerini sundu.

Final programında başarılı olan takımların, 17-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek TEKNOFEST ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ödüllerini alacağı belirtildi.

"TÜRKİYE HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL"

Programda konuşma yapan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, şunları söyledi:

"EN ÖNEMLİ HUSUS, BİNLERCE MÜHENDİS YETİŞTİRMEK"

"FİRMALARIMIZ DÜNYANIN EN BÜYÜK SİHA PAZARINA SAHİP"

"BİR EŞİĞİ AŞTIĞINIZDA, HER ŞEYİ YAPABİLİR HALE GELİYORSUNUZ"

"BU YIL 85 TAKIM BAŞVURDU VE 26 TAKIM FİNAL SUNUMUNA GELDİ"

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl ise katlanarak büyüdü. 85 takım başvurdu ve 26 takım final sunumuna geldi. Bugün de 4 tanesini inşallah 17 -21 Eylül'de de şampiyonlar Cumhurbaşkanımızdan ve bakanlarımızdan ödüllerini alacaklar. Ve tabii 19-20 milyon liraya yakın ödül verilecek. 15 milyonu da bunun akademik teşvik ödülü olarak üniversitelerimize verilecek. Tabii ben bugün de ilk defa burayı ziyaret etme şansım oldu ve açıkçası TEKNOFEST'in o büyülü ruhu özellikle böylesine bir konuda nükleer enerji teknolojileri gibi bir konuda bir taraf baktığınızda insanları böyle korkutan ve çok uzak gözüken böylesine de bu konuda o rengarenk atmosferi beni de ç ok heyecanlandırdı. Bu ülkenin bir mühendis evladı olarak iletmek istiyorum Ve tabii dünyayı yüksek enerjisiyle sevgili genç kardeşlerim. Yolunuz açık, ufkunuz geniş, enerjiniz daim olsun"

Bursa'da sağanak: Cadde ve sokaklar sular altında kaldı

Karabük'te anne ve engelli oğlunu kurtarmak için yanan eve girdi

1. Konular

1. 1.280.707
  2. Mesajlar

1. 1.677.474
  3. Kullanıcılar

1. 31.685
  4. Son üye

Geri
Üst Alt