Son Konular

Semih Sancar

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.249
Meslek
Webmaster
Unvan
Orgeneral

Doğum Tarihi
1911

Ölüm Tarihi
8 Aralık 1984

1911 yılında Erzurum'da doğdu. 1930 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nden, 1932 yılında Topçu Asteğmen rütbesi ile Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1934 yılında Topçu Sınıf Okulu'nu bitirdi. 1939 yılına kadar çeşitli Topçu birliklerinde Batarya Takım Komutanlığı yaptı.
1939 yılında girdiği Harp Akademisi'ni 1942 yılında bitirerek Kurmay oldu. 1960 yılına kadar çeşitli karargah ve birlik Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1960 yılında Tuğgeneral, 1963 yılında Tümgeneral, 1964 yılında Korgeneral ve 1969 yılında Orgeneralliğe yükseldi. Tuğgeneral rütbesi ile 4 ncü Tümen Komutanlığı, Genelkurmay Personel Başkanlığı ve Genelkurmay Harekat Başkanlığı, Tümgeneral rütbesi ile Harp Akademileri Komutan vekilliği, 5 nci Kolordu Komutan vekilliği ve Kara Kuvvetleri Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı, Korgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim Kolordusu Komutanlığı ve 9 ncu Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu.
Orgeneral rütbesinde 29 Ağustos 1969 – 29 Ağustos 1970 tarihleri arasında Jandarma Genel Komutanlığı, bu tarihten sonra 28 Ağustos 1972 tarihine kadar 2 nci Ordu Komutanlığı yaptı. 28 Ağustos 1972 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. 6 Mart 1973 tarihinde atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinden 7 Mart 1978 tarihinde emekli oldu.
Fransızca bilir. Evli iki çocukludur.
8 Aralık 1984 tarihinde vefat etti. Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

Selçuk Yöntem

Semih Yuvakuran

Benzer Konular

• Soru Soru
Semih Sancar Kimdir? Erken Yaşamı ve Eğitimi Semih Sancar, 1911 yılında Erzurum, Türkiye'de doğmuştur. Eğitim hayatına Erzurum'da başlayan Sancar, askeri kariyerine olan ilgisi doğrultusunda 1929 yılında Kara Harp Okulu'na girmiştir. Harp okulu eğitimini başarıyla tamamlayan Sancar, daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru Soru
Nobel Ödüllü Aziz Sancar Kimdir? Erken Yaşamı ve Eğitimi 8 Eylül 1946 tarihinde Türkiye'nin Mardin iline bağlı Savur ilçesinde doğan Aziz Sancar, çiftçi bir ailenin sekiz çocuğundan biridir. İlkokul eğitimini Savur'da tamamladıktan sonra, üstün bir başarı göstererek İstanbul Üniversitesi Tıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru Soru
Mithat Sancar: Akademisyenlikten Siyasete Uzanan Bir Yolculuk Doğum ve Eğitim Hayatı Mithat Sancar, 1963 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra, Ankara'ya giderek Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim almıştır. Hukuk...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
  • Soru Soru
Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar: Hayatı ve Bilim Dünyasına Katkıları Erken Dönem ve Eğitimi Prof. Dr. Aziz Sancar, 8 Eylül 1946 tarihinde, Türkiye'nin Mardin iline bağlı Savur ilçesinde doğdu. Sekiz çocuklu bir ailenin yedinci çocuğu olarak dünyaya gelen Sancar, ilköğrenimini Savur'da...
Cevaplar
1
Görüntüleme
7
  • Soru Soru
Aziz Sancar: Bilim Dünyasına İz Bırakan Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Erken Yaşam ve Eğitim Aziz Sancar, 8 Eylül 1946 tarihinde, Türkiye'nin Mardin iline bağlı Savur ilçesinde dünyaya gelmiştir. Mütevazı bir çiftçi ailesinin sekiz çocuğundan biri olarak büyüyen Sancar, eğitimine Savur'da başlamış...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
  1. Konular

1. 1.281.594
  2. Mesajlar

1. 1.679.688
  3. Kullanıcılar

1. 31.842
  4. Son üye

Geri