- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.607
- Meslek
- Webmaster
Seminerlere katılmak zorunlu mu?
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ÖBA üzerinden yürütülen bu dönemdeki mesleki gelişim eğitimlerinde öğretmenlerin 414 binin üzerinde sertifika aldığını ve ÖBA'da öğretmen başına 3,1 eğitimin tamamlandığını belirtti. Ara tatilde seminerlere katılmanın zorunlu olmadığı ve isteğe bağlı olduğu ifade edildi.
Öğretmenler semineri nerede izleyecek?
Öğretmenler ve okul yöneticileri için gerçekleştirilen Mesleki Gelişim Toplulukları Programları, ÖBA platformu üzerinden yapılmaktadır. Kursiyer ve yöneticilerin kendilerine tanımlı hizmet içi eğitimlere katılmaları için MEBBİS veya e- devlet üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.
Öğretmenlerin seminerlere katılması zorunlu mu?
1 milyon öğretmen 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamladı. Öğretmenler 15 tatilinde mesleki çalışma seminerleri yapacak. Öğretmenler de buseminerlere katılımın zorunlu olup olmayacağını araştırıyor. 2021-2022 yarıyıl tatili seminerine katılmak isteğe bağlı olacaktır.
Ara tatil semineri nereden izlenecek?
2.dönem ara tatil mesleki eğitim seminerleri için programı yayınlayıp eğitimlerin ise özelikle 2.dönemde MEB tarafından yeni kurulan Öğretmen bilişim ağı ÖBA sonrası MEB'in ara tatil seminer çalışmalarını ÖBA platformu üzerinden öğretmenlere online bir şekilde verilecek.
Öğretmenlerin mesleki gelişimleri için online seminerler dün itibariyle başladı. Online seminerlere katılmak için Öğretmenler EBA sayfasına gidip canlı yayın kanalından izleyebilecek.
Öba ne demek?
Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA), öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri ile ilgili sertifika alabileceği, muhtemelen seminer yerine geçecek olan sistemdir.
Uzaktan eğitim semineri nasıl olacak?
İşte EBA uzaktan eğitim öğretmen semineri canlı yayın 2020… EBA öğretmen girişi için; EBA uygulamasına ya da www.eba.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Akabinde EBA öğretmen girişi yazısına tıklanıyor. Çıkan ekranda MEBBİS veya e-devlet şifresi ile giriş yaparak sisteme girerek seminerlere katılabilirsiniz.
Öba ya nasil girilir?
Seminerlere ÖBA platformu www.oba.gov.tr'dan giriş yapılacak. Öğretmenler MEBBİS ya da e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sunulan eğitim konularından birine ya da isterlerse daha fazlasına katılabilecekler.
Öba açıldı mı?
Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini çok boyutlu desteklemek amacıyla kurulan "Öğretmen Bilişim Ağı" (ÖBA) ilk kez bu yarıyıl tatilinde öğretmenlerle buluşacak. Sistem üzerinden öğretmenlere verilecek yarıyıl tatilindeki eğitimlere 24 Ocak-4 Şubat'ta MEBBİS ve e-Devlet şifreleri kullanılarak erişilebilecek.
IYEP Öba ne zaman uygulanacak?
2021-2022 İYEP Uygulama Takvimi, MEB tarafından ilan edildi. Buna göre Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA) 11 ila 15 ekim arasında uygulanacak.
Öğretmenlerin kendilerine tanımlı hizmet içi eğitimlere katılmaları için MEBBİS veya e- devlet üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Sisteme giriş yapan katılımcılar, ÖBA logosu üzerine tıklayarak ana sayfada yer alan "Size Özel" bölümünden kendilerine atanan eğitimleri görebileceklerdir.