<
T
theking
Şerbet-i Sütlü Tanımı İçin Materyaller
4 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
4 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzerine;
2 paket kremşanti
1 buçuk su bardağı süt
çokça hindistan cevizi
Şerbet-i Sütlü Tanımı Yapılışı
Evvelce şerbeti için ocağa 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sütü koyalım şeker eriyene kadar kaynatalım.
Üzerine 3 bardak sütümüzü koyalım ve ılısın. (kek sıcak şerbet soğuk olacak).
Yumurta ve şekeri çırpalım.
Başka gereçleri de ekleyip hepsini karıştıralım.
Borcama döküp 180 derecede pişirelim, kek fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökelim.
2-3 dk içinde kek bütün şerbeti emiyor.
Kekimiz ılıdığında ortalama 10 dakika sonra kremşantiyi hazırlayıp üzerine dökelim.
Onun üzerine çokça hindistan cevizi serpiyoruz.
Buzdolabında dinlendirip servis edebiliriz.
Afiyet şifa olsun
Not: Şerbeti de evvelce hazırlanıyor. kek sıcak şerbet soğuk olacak.
4 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
4 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzerine;
2 paket kremşanti
1 buçuk su bardağı süt
çokça hindistan cevizi
Şerbet-i Sütlü Tanımı Yapılışı
Evvelce şerbeti için ocağa 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sütü koyalım şeker eriyene kadar kaynatalım.
Üzerine 3 bardak sütümüzü koyalım ve ılısın. (kek sıcak şerbet soğuk olacak).
Yumurta ve şekeri çırpalım.
Başka gereçleri de ekleyip hepsini karıştıralım.
Borcama döküp 180 derecede pişirelim, kek fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökelim.
2-3 dk içinde kek bütün şerbeti emiyor.
Kekimiz ılıdığında ortalama 10 dakika sonra kremşantiyi hazırlayıp üzerine dökelim.
Onun üzerine çokça hindistan cevizi serpiyoruz.
Buzdolabında dinlendirip servis edebiliriz.
Afiyet şifa olsun
Not: Şerbeti de evvelce hazırlanıyor. kek sıcak şerbet soğuk olacak.