Son Konular

Serebral Palsili Öğretmen Yavuz Öndem, Dünya Boccia Şampiyonası İçin Hazırlanıyor

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.306
white.jpg

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcusu ve serebral palsi (SP) öğretmeni Yavuz Öndem, milli formayla katılacağı Dünya Boccia Şampiyonası'nda başarıya ulaşmayı hedefliyor.

Yavuz Öndem, Şanlıurfa'da bilgisayar öğretmenliği yapmakta olup, 6 yıl önce boccia sporuyla tanıştı. Bu süre zarfında, ağır engellilerin katılabildiği tek spor dalı olan boccia'da Türkiye şampiyonalarında kendi kategorisinde dört kez birincilik elde etti.

Polonya'da düzenlenecek olan Dünya Boccia Şampiyonası için hazırlıklarını tamamlayan Öndem, turnuvada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Yavuz Öndem, Türkiye Boccia Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak milli takıma seçildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yurt dışında ilk kez milli formayla mücadele edecek olmam beni heyecanlandırıyor. Bu spor dalına uzun yıllar emek verdim ve Türkiye'de dört kez şampiyon oldum. Şimdi, bu başarıların meyvesini alarak ülkemi uluslararası alanda temsil etmekten gurur duyuyorum. Amacım, Dünya Boccia Şampiyonası'nda başarılı bir performans sergileyerek Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak. Uzun vadede ise 2028 Olimpiyatları'nda yer almak ve öğrencilerimi de bu başarıya taşımak istiyorum. Ailem, yakın çevrem ve öğrencilerim bu başarımla gurur duydu ve beni destekledi. Onlara ilham olmak benim için önemli. Umuyorum ki bu mutluluğu sürdürerek madalya kazanabilirim."

Yavuz Öndem'in annesi Ayşe Yolcu ise oğlunun yanında olduklarını ve onun başarılarıyla gurur duyduklarını belirtti. Yolcu, "Oğlumuzun başarısı bizi mutlu ediyor ve onun için elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz. Polonya'daki şampiyonaya beraber gideceğiz ve bu deneyim bizim için çok değerli olacak. Umarım bu ilk adımımız, daha büyük başarılara yol açar. Türkiye'yi temsil etmek ve insanlara ilham vermek harika bir duygu. İnanıyorum ki başarılı olacak, umutluyum." dedi.

Tekirdağ'da Tır Çarpması Sonucu Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti

Adana'da Yorgun Mermi Korku Dolu Anlar Yarattı

1. Konular

1. 1.280.942
  2. Mesajlar

1. 1.678.173
  3. Kullanıcılar

1. 31.726
  4. Son üye

Geri
Üst Alt