Modoratör
Efsanevi Üye
Serratus anterior kası nasıl çalıştırılır?
Normal şınav pozisyonunda başlayın. Üst bedeninizi indirirken, omuz bıçaklarınızı sıkın. Geriye doğru bastırırken, kürek kemiklerinizi dışa doğru itin. Bu hareket, serratus anterior'u işlevsel olarak kullanmanıza izin verecektir.
Skapulohumeral ne demek?
Skapulohumeral ritim bir başka deyişle glenohumeral ritim, skapula ve humerus arasındaki kinematik etkileşimdir. Bu etkileşim optimum hareket için önemlidir. Skapulohumeral ritim bir başka deyişle glenohumeral ritim, skapula ve humerus arasındaki kinematik etkileşimdir.
Protraksiyon hangi kas yapar?
Protraksiyon hangi kas yapar?
Özet. Bu çalışmada protraksiyon egzersizleri sırasında pektoralis minör ve serratus anterior kaslarının aktivite özellikleri karşılatırılmıştır.
Serratus anterior neden ağrır?
Serratus anterior, kürek kemiğinin içinde ve dışında uzanan bir ağrı paternine sahip olan kastır – ayrıca bazen ön kolda küçük parmağa kadar başvuran ağrıya neden olabilir. Bu, aşırı aktif, sıkı ve işlevsiz hale gelirse ortaya çıkabilir. Sözde serratus anterior miyalji.
Serratus anterior siniri nedir?
Vücutta gövdenin her iki tarafında da bulunan bir kastır. Serratus anterior kası, özellikle yumruk atarken kürek kemiğinin uzamasını sağlayan bir kas grubu olarak bilinmektedir. Bu yüzden de serratus anterior kası boksör kası olarak da adlandırılmaktadır.
Omuz Protraksiyonu nedir?
Omuz Protraksiyonu nedir?
○Protraksiyon: Scapulanın medial köşesi toraks üzerinde anterior laterale doğru kayar. ○Retraksiyon: Scapulanın medial köşesi toraks üzerinde posterior- mediale doğru kayar. ○Yukarı rotasyon: Scapulanın inferior köşesinin superior-lateral doğrultuda glenoid fossa yukarı bakacak şekilde toraks üzerinde kaymasıdır.
Abdüksiyonun ne demek?
Abdüksiyon ve addüksiyon Abdüksiyon, bir ekleme bağlı vücut parçasının, vücut orta hattından uzaklaşmasıdır. Hareketin sonucunda vücudun söz konusu parçası, vücut orta hattından, dolayısıyla gövdeden uzaklaşmış olur. Örneğin anatomik duruşta sağ kolun, sağa doğru hareketi bir abdüksiyondur.