- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -4
- Meslek
- Webmaster
Seyreltilmiş ders ne demek?
Aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin ve konuların seyreltilmesi, yani tam olarak içeriğin tümüyle yüz yüze aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz.
Seyreltilmiş eğitim modeli nedir üniversite?
Seyreltilmiş sınıf uygulamasına geçilmesinin en önemli nedeni de okula az sayıda öğrencinin gelmesini sağlamak. Bu da aynı zamanda servis, yemekhane ve teneffüste daha az sayıda öğrencinin olması demek. Böylece sosyal mesafe daha rahat sağlanmış olacak. Öğrenciler sırayla teneffüse çıkıp, yemekhaneye gidecekler.
Seyreltilmiş eğitim ise derslerin ve konuların seyreltilmesi anlamına geliyor. Yani tüm dersler ya da ders içerikleri tümüyle yüz yüze, aynı saat ve süre içerisinde işlenmeyecek.
Seyreltilmiş ve hibrit eğitim ne demek?
►Seyreltilmiş eğitim: Seyreltilmiş eğitim sınıflarda oluşan öğrenci sayısının en aza indirmek için okul süreleri, saat dilimlerine ayırıyor. Böylece öğrencilerin saatleri çakışmadan farklı saatlerde okullara gitmesi sağlanıyor ve aynı zamanda sınıflarda oluşan yoğunluğu azaltılması amaçlanmaktadır.
Seyreltilmiş sınıf uygulaması ne demek?
Seyreltilmiş eğitim olacak mı?
Okula dönüş takvimi: Uzaktan, aşamalı, seyreltilmiş eğitim nasıl işleyecek? Bilim Kurulu'nun tavsiyesiyle 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimin, 21 Eylül'de ise belli seviyeler için "seyreltilmiş" yüz yüze eğitimin başlaması planlanıyor.
Ziya Selçuk okullar açılacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasına yönelik bakanlık olarak her türlü hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "Şu andaki bakış açımız okulların 6 Eylül tarihinde açılmasıyla ilgili. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü görevi, vazifeyi yerine getiriyoruz, kimsenin şüphesi olmasın.