haberci
Efsanevi Üye

Türk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu, 2025 yılını unutulmaz kılan yeni albümüyle hayranlarını etkisi altına aldı. Son albümünde özellikle Linç şarkısıyla dikkat çeken Sezen Aksu'nun şarkı sözleri hakkında dolaşan söylentiler, merak konusu oldu. "Linç" şarkısının sözlerine ve Sezen Aksu'nun bu parçayı kime ithaf ettiğine dair detaylar ise oldukça ilgi çekici!
Sezen Aksu'nun Yeni Albümü Yayınlandı!
Türk pop müziğinin vazgeçilmezi Sezen Aksu, uzun bir aradan sonra dinleyicileriyle buluştuğu yeni albümü "Paşa Gönül Şarkıları" ile adından söz ettiriyor. Heyecanla beklenen albüm, 27 Haziran 2025 Cuma günü itibarıyla dijital platformlarda ve radyolarda dinleyicilerle buluştu.
Albümde 12 şarkı yer almakta ve Sezen Aksu, nostaljik melodileri modern dokunuşlarla birleştirirken üç yeni bestesiyle de dinleyicilere taze bir müzik ziyafeti sunuyor. Ayrıca albümde, geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan usta sanatçı Ferdi Tayfur'un eserine duygusal bir yorum getiren parça da bulunuyor.
Sezen Aksu'nun Linç Şarkısının Sözleri
Son albümünde çıkış parçası olarak belirlenen "Doğrucu" şarkısının klibi, teknoloji harikası bir çalışmayla hazırlandı: Google'ın yapay zekâ destekli video üretim teknolojisi Gemini ve Veo 3 ile çekilen klip, göz dolduruyor.
"Paşa Gönül Şarkıları", Spotify, Apple Music, YouTube Music gibi dijital platformlarda yerini alarak Sezen Aksu'nun hem geçmişe bir saygı duruşu hem de müzikal vizyonunu günümüze uyarlayarak özel bir albüm olduğunu kanıtlıyor. İşte, merakla beklenen Linç şarkısının sıra dışı sözleri...
Sezen Aksu'nun Yeni Albümü ve Linç Şarkısı
"Ne çocuklar gördüm, büyümediler hiç. Nefesleri çığlık, duyulmadılar hiç. Çocuklar suçtu, her biri pislik, piç. Bir önemleri yoktu, büyükleri çoktu çoktu. Bu son olsun, dünya dönme dur artık. Bu son olsun, bu son olsun..."
"Büyükler gördüm, anlamadılar hiç. Koskocaman idiler ya, dinlemediler hiç. Uykuya daldılar, biteviye sandılar. Dilleri dil değildi, kendini yok eden linç. Bu son olsun, dünya dönme dur artık. Bu son olsun, bu son olsun..."