S
SoruCevap
Guest
Şifa Deposu Beyran Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1kg kemikli et
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
Limon
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Şifa Deposu Beyran Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kemikli etimizi haşlanması için düdüklü tenceremize alıyoruz, üzerine su ekleyerek haşlıyoruz.
Haşlanan kemikli etimizi küçük modüller haline getiriyoruz yani didiyoruz.
Etin suyunu tenceremize alıyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
Kaynayan et suyunun üzerine yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz.
Yumuşayan pirinçlerin üzerine etlerimizi ekliyoruz.
Ayrı bir tavada tereyağ, sarımsak, salçayı hafif kavuruyoruz.
Sosumuzun üzerine birazda et suyu ekleyerek sulandırıyoruz.
Hazırlanan sosumuzu tenceremize ekliyoruz karıştırıyoruz.
Son olarak üzerine tuz, pul biber, kırmızı toz biber ve limon sıkıyoruz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Şifa Deposu Beyran Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1kg kemikli et
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
Limon
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Şifa Deposu Beyran Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kemikli etimizi haşlanması için düdüklü tenceremize alıyoruz, üzerine su ekleyerek haşlıyoruz.
Haşlanan kemikli etimizi küçük modüller haline getiriyoruz yani didiyoruz.
Etin suyunu tenceremize alıyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
Kaynayan et suyunun üzerine yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz.
Yumuşayan pirinçlerin üzerine etlerimizi ekliyoruz.
Ayrı bir tavada tereyağ, sarımsak, salçayı hafif kavuruyoruz.
Sosumuzun üzerine birazda et suyu ekleyerek sulandırıyoruz.
Hazırlanan sosumuzu tenceremize ekliyoruz karıştırıyoruz.
Son olarak üzerine tuz, pul biber, kırmızı toz biber ve limon sıkıyoruz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Şifa Deposu Beyran Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı