Sifon sistemi nasıl çalışır?
Sifon genelde “U” şeklinde bir borudur. Bu borunun içinde her zaman temiz su bulunur. Bu boru atık suların pis su borularına oradan da kanalizasyona ulaşmasına yarar. Ayrıca sifonun içinde her zaman temiz su bulunduğu için pis su borularında oluşan pis kokuların bize geri ulaşmasını engellenmiş olur.Gömme rezervuar nasıl açılır?
İlk önce bir tornavida yardımı ile eski kapağın yan tarafından dışa doğru itin kapağın çıktığını göreceksiniz. Sonrasında kapağın altındaki plastik aksamın çıkartılması gerekiyor, plastik aksamların ayakları da gövdesi gibi plastiktir. Kırılmaması için bu noktada dikkatli davranmalısınız.Tuvalet şamandırası nasıl çalışır?
Tuvalet şamandırası nasıl çalışır?Valf gelen su kaynağına bağlıdır ve şamandıra ucuna monte edilmiş olan kol tarafından açılır ve kapanır. Su seviyesi yükseldiğinde, şamandıra onunla birlikte yükselir; önceden ayarlanan bir seviyeye yükseldiğinde, mekanizma kolu valfi kapatmaya ve su akışını kapatmaya zorlar.
Gömme rezervuar nasıl yapılır?
Gömme rezervuar nasıl yapılır?Öncelikle kutudan çıkan montaj kılavuzu dikkatlice okunur. Daha sonra talimatlara göre gömme rezervuarın boyu ayarlanır. Asma klozetlerin takılacağı saplamalar gömme rezervuara takılır. Boyu ayarlanan rezervuar yerleştirileceği duvara veya çerçevenin içine yerleştirilir.
Klozet sifon sistemi nasıl çalışır?
Sifona bastığınızda sifon düğmesi, ucunda zincir olan bir kolu ittirir. Bu zincir, haznenin dibinde bulunan bir kanatlı vanaya bağlıdır, bu vana kalkar ve suyun aşağıdan çıkmasını sağlar.Sifona su nereden gelir?
Kireç birikintilerinden dolayı topa ile delik arasında çok küçük boşluklar bile kalsa bu boşluklardan sürekli su akıntısı olur. Boşaltma grubu da tam kapanmadığı için şebekeden gelen suyu tamamen kesmez ve gün boyunca hiç kullanılmadan onlarca litre temiz su hiç kullanılmadan akmış olur.Sifonun üst kapağı nasıl açılır?
Sifonun üst kapağı nasıl açılır?Sifon kapağını açmak için sifon başlığını altındaki bağlantıdan çıkarıyoruz. Sifonun musluğunu kapatıyoruz. Rezervuarı sökmek için altındaki somunları çıkarıyoruz. Eski doldurma ve boşaltma grubunu sifonun altından söküyoruz.
Japar Gömme rezervuar boşaltma grubu nasıl sökülür?
Japar Gömme rezervuar boşaltma grubu nasıl sökülür?- Adım: Japar Panel Yukarıya Doğru Esnetilerek Üst Kısmı Öne Doğru Çekilip Çıkartılır.
- Adım: Japar Çerçeve Vidaları Çıkarılır.
- Adım: Japar Panel Tutucu Çerçeve Çıkarılır.
- Adım: Japar İç Koruyucu Kapak Çıkarılır.
- Adım: Japar Köprü Grubu Sökülür.
- Adım: Japar Flatöre Bağlı Musluk Kapatılır.
Şamandıra sistemi nasıl çalışır?
Şamandıra bir su deposunda kullanıldığında ve su seviyesi ayarlanmış seviyenin altına düştüğünde, şamandıra üzerindeki açık devre kontaklar kapanır ve kapalı devre olan kontaklar açılır. Bu da su deposuna su basan pompa motorunun otomatik olarak durmasını ya da otomatik olarak çalışmasını sağlar.Klozette akan su nasıl durur?
Doldurma grubunda bir sorun yoksa ama rezervuardan klozete su akmaya devam ediyorsa, boşaltma grubunda sorun olabilir.- Rezervuarın kapağını açın.
- Rezervuara su akmasını sağlayan musluğu kapatın.
- Sifon içindeki suyu boşaltın.
- Boşaltma grubunu yerinden sökün.
- Boşaltma grubunun en altındaki contayı kontrol edin.
Gömme rezervuar vanası nasıl kapatılır?
Gömme rezervuar vanası nasıl kapatılır?Tankın kapağını çıkar ve suyun üst kısmındaki şamandırayı bul. Bu içi boş kap belirli bir yüksekliğe kadar dolduğunda vana tanka su girmesini durdurur. Tuvaletin sifonunu çektiğinde, şamandıra su seviyesiyle birlikte düşer ve su vanasını tekrar açar.
Klozet kenarına silikon nasıl çekilir?
Klozet kenarına silikon nasıl çekilir?Düzgün Silikon Nasıl Çekilir?
- Silikonu düzgün çekmenin en iyi yolu silikon çekme aparatı kullanmaktır.
- Silikonu aşırı miktarda kullanmayın.
- Silikonun silikon tabancası ile boşluğun büyüklüğüne çektikten sonra, silikon çekme aparatı ile bir seferde üzerinden geçin.