<
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Meslek
- Webmaster
Sigorta şirketleri acentelere verecekleri yetkilere ilişkin değişiklikleri TOBB a ne?
MADDE 16 – (1) Acenteler, bu Yönetmelikte aranılan niteliklerinde ortaya çıkabilecek değişiklikleri elektronik ortamda TOBB'a veya uygunluk belgesi başvurusunda bulunduğu odaya; sigorta şirketleri ise, acentelere verecekleri yetkilere ilişkin değişiklikleri, değişikliği takiben en geç üç iş günü içinde, Levhaya …
Sigorta Bilgi Merkezi yönetim kurulu üyeleri kaç yıllık süre için seçilir?
Merkez, Yönetim Komitesi tarafından temsil ve idare edilir. Merkez iş ve işlemlerinden Yönetim Komitesi yetkili ve sorumlu olup faaliyetleri için gereken giderler kendi bütçesinden karşılanır. Yönetim Komitesi üyeleri üç yıl süreyle görev yaparlar.
Sigorta acentesi aşağıdaki görevlerden hangisini yapar?
a) Sigorta acentesi a) Acente sigorta şirketlerinin sözleşmelerine aracılık eder. b) Acente sözleşmenin akdinden önceki hazırlık çalışmalarını yürütür. c) Acente sözleşmenin uygulanması ile tazminatın ödenmesinde yardımcı olur.
Sigorta Teknik personel ne demek?
Sigorta Acentesi Teknik Personeli Meslek Tanımı : Sigorta acentelerinde sigortacılık işlemlerini (pazarlama bilgilendirme ve satış) yapan ve mesleki gelişime yönelik faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir.
Sigorta Bilgi Merkezi yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
Yönetim Komitesi; birliğe üye sigorta ve emeklilik şirketlerinin genel müdür niteliğini haiz personeli arasından Hayat Dışı Yönetim Komitesi ile Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi tarafından seçilen birer üye, Bakanlık tarafından belirlenen iki üye ve Merkez Müdürü olmak üzere beş üyeden oluşur.
Kurulma izni alan acentelerin kaç ay içerisinde faaliyete geçmesi şarttır?
Levha kaydını takip eden altı ay içinde en az bir sigorta şirketiyle acentelik sözleşmesinin yapılarak poliçe düzenlemeye başlanmış olması, acentelerin faaliyete geçtiğinin göstergesi olarak değerlendirilir.