Son Konular

Siirt Perde Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Siirt Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çat bardağı su
1 kg un
İç harcı için;
6 adet haşlanmış tavuk baget
1,5 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kabuksuz badem
Yarım çay bardağı kuş üzümü

Siirt Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım, ardından kontrollü olarak unu ekleyelim, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup beklemeye alalım.
İç harcı için; haşlanmış bagetleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara bölerek kenara alalım.
Pilavımızı yapmaya başlayalım; tencerede kısık ateşte bademlerimizi yağ ile kavuralım,.
Üzerine pirinç, tuz, kuş üzümü, yeni bahar ve kontrollü olarak kaynamış su (Biraz haşlama tavuk suyu olsun) ekleyip pişmeye bırakalım, tamamen pişirmeyelim, hamurumuzun içerisinde de pişecek çünkü.
Pilavımıza tavuklarımızı da ekleyip karıştırarak altını kapatıp soğumaya alalım.
Hamurumuzu fırın için uygun bir kap büyüklüğünden daha geniş büyüklükte açalım (Kabın altına badem ile süsleme yapabilirsiniz)
Açtığımız hamuru kabımızından dışarı taşacak şekilde yağlamış olduğumuz kabımıza yerleştirerek soğumuş olan pilavımızı içerisine alalım, biraz bastıralım ki keserken dağılmasın, yanlardan taşan hamurlada üzerini kapatın.
200 derecede ısınmış fırında 30-40 dakika pişirelim. Sıcak servis tavsiye ederim. Afiyetle canlar ‍
Siirt Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Alerjik Bebek Kurabiyesi

S

Trileçe

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin Tanımı İçin Malzemeler Pilavı için; 3 bardak pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kalçalı but 1 kahve fincanı kuş üzümü 2 kahve fincanı çiğ badem 1 kahve fincanı dolmalık fıstık Arzuya bağlı ben kullanmadım 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
  • Öneri Öneri
Siirt Bölgesel Yemekleri, Siirt yöresine ait yemekler, Siirt yöresine özgü kıyma ve bulgurla yapılan bir yemek Siirtin Yemekleri Büryan(Perive) Kebabı, (Kuzu etinden yapılır) Yahni (Zengerani), İçli köfte hamurundan nohut ile hazırlanan ekşili bir yemek yemek Pirtike, Nohutlu, sumaklı ıspanak...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
S
  • Soru Soru
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pilavlık pirinç 1,5 su bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı garnitür İsteğe bağlı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pirinçlerin bulanık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı pilavlık bulgur 3 adet kırmızı kapya biber 4 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı domates salçası 4 ortaboy domates Tereyağ sıvı yağ Tuz, kara biber, pul biber ,kimyon 1 adet soğan Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
theking
T
Büryan kime ait? Büryan, Püryan ya da Biran olarak da adlandırılan, Türkiye’nin birçok yerinde yapılan fakat daha çok Siirt ve Bitlis yöresine ait bir et yemeğidir. Büryan hayvanın neresi? Büryan hayvanın neresi? Büryan (Perive) – Siirt Kuyudan alınan pişmiş Büryan, Kuzunun bütününün (organları...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
  1. Konular

    1. 1.281.801
  2. Mesajlar

    1. 1.680.158
  3. Kullanıcılar

    1. 31.881
  4. Son üye

Geri
Üst Alt