Son Konular

Siirt Üniversitesi'nde Yenilikçi Bilim Kafe Etkinliği Başlıyor!

Credits
1.230.245
siirt-te-duzenlenen-bilim-kafe-etkinliginde-e-18796163_amp.jpg

Siirt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'nun ülke genelinde düzenlediği "Bilim Kafe" etkinliği kapsamında "Enerjini Koru, Geleceğini Kurtar" temasıyla dikkat çekici bir toplantı gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Fatih Bayrak, Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden, Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro'da gerçekleşen etkinlikte, enerjinin insanlığın varoluşundan bu yana var olduğunu ancak çeşitlerinin bilinmediğini vurguladı.

Bayrak, herhangi bir işe başlamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, başlangıç enerjisinin işin yarısını oluşturduğunu belirtti. Ayrıca sloganların bu süreçte önemli bir rol oynadığını dile getirerek, "Sloganlar kısa, öz ve etkili olmalıdır. Davranış değişikliğine yol açmalı, geniş kitlelere hitap etmeli ve duygusal bir etki bırakmalıdır." dedi.

Enerji konusunda katılımcılara bilgi veren Bayrak, enerjinin iş yapma kapasitesi olduğunu vurgulayarak, mekanik enerjinin yanı sıra ısıtma, aydınlatma, soğutma, taşıma ve haberleşme gibi çeşitli fiziksel süreçlerle ilişkili olduğunu açıkladı.

Toplantıya Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, üniversitenin akademik ve idari personeli ile birlikte çeşitli vatandaşlar da katılım sağladı.

Erzurum'da 592 Konut İçin Kentsel Dönüşüm Başladı!

İsrail Dışişleri Bakanlığı Saldırı İddialarını Cevapladı

Benzer Konular

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen "Turizmde Akıllı Dönüşüm" etkinliği, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) koordinasyonunda gerçekleşti. BEÜ, YÖK'ün ülke genelindeki üniversitelerde başlattığı "Bilim Kafe" etkinliği kapsamında Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı bahçesinde bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Bilim Kafe" etkinliği, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Merkez Kütüphanesi'nde "Verimli ve Sağlıklı Yaşlılık" konusuna odaklandı. Bu etkinlik, bilim iletişiminin önemine vurgu yaparak insanları bilimle buluşturmayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Antalya’da Bilim Kafe Etkinliği: Su ve Atıksu Yönetimi Konuşuldu Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen "Bilim Kafe" buluşma etkinliği, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ve Antalya Kent Konseyi iş birliğiyle gerçekleşti. Akdeniz Üniversitesi'nin Tophane çay...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde bilim iletişimine odaklanan "Bilim Kafe" etkinliği, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde gerçekleşti. İlginç bir konu olan "sanal bağımlılık" üzerine bilgilendirme yapılan etkinlikte, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) işbirliğiyle düzenlenen "Bilim Kafe" etkinliği, kanser tedavisindeki son teknolojiler ve tıpta yapay zeka konularını masaya yatırdı. Serdivan Kent Müzesi'nde gerçekleşen etkinlikte, SUBÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik...
Cevaplar
1
Görüntüleme
7
  1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.633
  3. Kullanıcılar

1. 31.771
  4. Son üye

Geri