Son Konular

Siirt'te Aile Dayanışması Şenlendi: Koruyucu Aile Günü Coşkusu!

Credits
1.230.245
siirt-te-koruyucu-aile-gunu-kutlandi-18795338_amp.jpg

Siirt'te "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda, koruyucu aile geleneğinin kadim kültür ve tarihlerde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Kızılkaya, koruyucu aile kültürünün aslında dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti. "Tarihin derinliklerinden bugünlere uzanan bu geleneğimizde, yetim ve öksüz kalan çocuklar hep bir aile tarafından sahiplenilmiş ve korunmuştur," dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen koruyucu aile modelinin, sadece sosyal bir hizmet olmanın ötesinde, vicdan, merhamet ve vefanın bir ifadesi olduğunu dile getirdi.

Binlerce çocuğun sevgi ve şefkati koruyucu ailelerden aldığına dikkat çeken Kızılkaya, "Hiçbir kurum, bir çocuğa aile sıcaklığını sunamaz. Aile yapımızı güçlendirmeye yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında koruyucu aile modeli, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan önemli bir adımdır," şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar ise çocukların sağlıklı gelişimi için sevgi dolu bir aile ortamının hayati önem taşıdığını vurguladı. Sidar, "Ne kadar iyi bakılırsa bakılsın, hiçbir kurum, bir çocuğun 'anne' ve 'baba' diyebileceği bir yuvanın yerini tutamaz. Bu nedenle koruyucu aile hizmet modeli büyük bir öneme sahiptir," dedi.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi tarafından sahnelenen gösteri, koruyucu ailenin değerini anlatarak izleyicilerden tam not aldı. Programda, Batman'da yaşayan ve çocuklarına koruyucu aile olan Medine Özlük ve Medine Borak, deneyimlerini paylaştı ve duygularını aktardı.

Vali Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, Özlük ve Borak'a çiçek ve teşekkür belgesi takdim ederek katkılarından dolayı teşekkür etti.

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.684
  3. Kullanıcılar

1. 31.779
  4. Son üye

Geri
Üst Alt