haberci
Efsanevi Üye

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş davasında, telefon şifrelerini vermedikleri gerekçesiyle dosyaları ayrılan Serdar Öktem ve eski Cinayet Büro Komiseri Mustafa Ensar Aykal'ın yargılanmasına devam etti. Duruşmada, maktul Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, kardeşleri Selma Ateş ve Sevda Ateş ile taraf avukatları da hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, ABD'den telefon şifresine ilişkin dava dosyasına henüz yazı gelmediğini ve azmettirici olarak tutuklu sanık Doğukan Çep'in dinleneceğini belirtti.
Doğukan Çep, SEGBİS sistemiyle cezaevinden bağlanarak, iddiaları reddetti ve suçsuz olduğunu savundu. Çep, "Ben bir şey yapmadım. Bu olay benim şahsi meselem. Olayla ilgisi olmayan Serdar Öktem, sadece benim avukatlığımı yapmıştır" dedi. Ayrıca, Çağrı Ünel hakkında tehditkar sözler sarf ederek, onu bulup çıkaracağını belirtti.
Müşteki Ayşe Ateş, eğer Doğukan Çep'in hayatta kalmak istiyorsa itirafçı olması gerektiğini ve kravatlı katillerin eşini ve oğlunu öldürdükten sonra Doğukan Çep'i de öldürebileceklerini belirtti. Ayrıca, Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep'in can güvenliğinin sağlanmasını talep etti. Çep'in tehditlerinin ardından mahkeme başkanı SEGBİS kaydını sonlandırdı.
Mahkeme, sanıklar Aykal ve Öktem'in adli kontrol tedbirlerinin devamına ve ABD'den gelecek yazının beklenilmesine karar verdi. Sanık Öktem'in sonraki duruşmada hazır edilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 8 Ocak 2026 tarihine erteledi. - ANKARA