<
Modoratör
Yeni Üye
Sınavlar zekayı belirler mi?
Zeka sadece hızlı öğrenmeyi sağlar, 140 iqlu birisi hiç soru çözmezse 90 iqlu soru çözmüş birisini sınavda asla geçemez. YÖS teki iq sorularından sorulmadığı müddetçe de zekayı ölçemeyecektir, sadece kim daha çok otlamış onu gösterir… Bu sınava nasıl çalışması gerektiğini çözen insan ortalamanın üstündedir.
Üstün Yetenekliler sınavı ne zaman?
Farklı alanlardaki üstün yetenekli öğrencilerin katıldığı BİLSEM sınavı için başvurular başlıyor. Öğrenciler BİLSEM sınavı için yetenek alanlarına göre sınıflandırılmak için 10-21 Ocak arasında aday gösterme işlemi için kayıt yaptıracaklar. BİLSEM sınavına 2022 yılında 1. 2. 3. ve 4. sınıflar girecek.
Bilseme girmek için kaç IQ lazım?
Bilseme girmek için kaç IQ lazım?
Standart zeka testlerinde, testin türüne göre yaklaşık olarak 130 veya 140 üzeri zeka bölümü (IQ) elde eden ya da görsel sanatlar, müzik gibi performans alanlarında aynı yaş, deneyim veya çevre şartlarına sahip akranlarına göre üstün performans gösteren çocuk/öğrenciler özel yetenekli olarak kabul edilmekte ve BİLSEM' …
Bilsemi bitirince ne olur?
Bilsemi bitirince ne olur?
Özel yetenekleri geliştirme programını tamamlayan öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda bir alanda/disiplinde grupla veya bireysel olarak yürütülen eğitim programıdır. Proje üretimi ve yönetimi programı öğrenci ortaöğretim kurumundan mezun oluncaya kadar devam eder.
YKS zeka ölçüyor mu?
TYT ve AYT türü sıralama sınavları sizin gerçek potansiyelinizi ortaya çıkarabilecek, ölçebilecek bir sınav ya da envanter değil. Kısaca bir zeka testi de, başarı testi de değil. Hayat başarısıyla sınav başarısı arasındaki tutarsızlıklar da bunun en önemli kanıtı olsa gerek.
Sınavlarda daha başarılı olmak için ne yapmalıyız?
Sınavda başarılı olmak için heyecanınızı bastırmayı öğrenmiş olmalısınız.
- Zamanı Doğru Kullanmak: Sınav süresini etkin kullanmak için takılmadan ilerleyebileceğiniz sorulara öncelik verin.
- Şıklarda Kaydırma: Şıklarda kaydırma yapmadığınızdan emin olun.
- Cevap İçin Acele Etmek: Sorunun tamamını okumadan yorum yapmayın.
Üyep sınavı ne zaman açıklanacak?
Üyep sınavı ne zaman açıklanacak?
Önemli Duyuru! 2021 Üyep tanılama sınav sonuçları 30 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmiştir.
Bilsem üstün zekalılar için ne zaman kuruldu?
Bilsem üstün zekalılar için ne zaman kuruldu?
Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi, üstün yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren ve Türkiye genelinde sayıları 66'yı bulan resmî özel eğitim kurumlarından ilki olup 1995 yılında eğitime başlamıştır.
Wnv zeka testi nedir?
1.Wechsler Sözel Olmayan Yetenek Testi (WNV): 4 ile 21 yaş 11 ay arasındaki bireylerin genel bilişsel yeteneklerini belirlemek üzere hazırlanmış dile dayanmayan (sözel olmayan) bireysel zeka testidir.
Bilsem BNV zeka testi nedir?
Bu testin tam açılımı National No-verbal Coginitve Ability Test (BNV) yani Ulusal Sözel Olmayan Bilişsel Yetenek Testi. Bilsemonline SÖZEL OLMAYAN soru yaklaşımı ile tüm dünyada kabul edilen zeka ölçümü ve gelişimi soruları ile öğrenciye özel çalışma programı hazırlar.
Bilim ve sanat Merkezi Sınavı kazanınca ne oluyor?
Bilim ve sanat Merkezi Sınavı kazanınca ne oluyor?
Bireysel değerlendirme sınavını başarıyla geçen öğrenciler, başarılı oldukları yetenek alanlarında (resim, müzik veya genel zihinsel yetenek) Bilim ve Sanat Merkezine kaydolmaya hak kazanırlar ve o alanlarda eğitim alırlar.
Bilsem öğrencisi istediği okula gidebilir mi?
Bilsem öğrencisi istediği okula gidebilir mi?
Çocuğunuz bilsem sınavını kazandıysa, istediğiniz okula kaydını\naklini gerçekleştirebilisiniz. Millî Eğitim Bakanliği Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumlari Yönetmeliğinin, 3. bölümü olan Okul Tespiti, Kayıt Kabul ve Devam madde (4) bunun olabileciğini göstermektedir.