Modoratör
Yeni Üye
Sınıfta kalınca KYK yurdu kesilir mi?
e) Ara sınıfta yurtta kalmaya başlayan öğrenciler, okula kayıt tarihleri esas alınarak normal öğrenim süresi kadar barındırılır. f) Bir öğretim kurumundan mezun olan öğrenciler, ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler.
KYK yurt ücretini kimler ödemez?
KYK yurt ücretini kimler ödemez?
Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır….Yurt ücreti ve güvence bedeli alınmayacak öğrenciler aşağıdaki şekilde belirtilmiştir;
- Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,
- Gazi ve gazi çocukları,
- Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,
Üniversiteyi uzatanlar yurtta kalabilir mi?
Üniversiteyi uzatanlar yurtta kalabilir mi?
Conversation. KYK yurt yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte daha önce okulunu uzatan öğrencilerin talebi halinde 1 yıl daha yurtlarda kalabiliyordu. Değişiklikle birlikte okulunu uzatan öğrenciler +1 yıl daha yurtlarda barınamayacak.
KYK yurdu ne zaman kesilir?
3-Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin, 4- Devam etmekte oldukları öğretim kurumundan bir aydan fazla uzaklaştırma cezası almış olanların, yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişikleri kesilir ve yurtta barınmaları için yeniden müracaat etmeleri gerekir.
Okul uzarsa KYK devam eder mi?
Okul uzarsa KYK devam eder mi?
Ancak hastalık, çalışmama vb. nedenlerden dolayı okulunuzu uzattıysanız öğrenim krediniz kesilmektedir. Yani yalnızca 4 sene öğrenim kredisi alabilirsiniz. 1 sene hazırlık okuyan öğrenciler için öğrenim kredisi süresi 5 yıldır. Eğer okulunuz 6 ve daha fazla yıla uzarsa öğrenim krediniz kesilir.
KYK yurt izin Saat kaça kadar alınır?
KYK yurt izin Saat kaça kadar alınır?
KYK yurtlarına girişler sabah saat 06:00 başlıyor. Akşam ise yurt içindekiler saat 23:00'dan sonra yurttan dışarı çıkması yasak olurken, Dışarda olup da KYK yurduna giriş yapacaklar ise saat 24:00'a kadar giriş yapmaları gerekiyor. Özel izinler, hafta sonları ve resmi tatiller dışında 75 gün izin hakkınız vardır.