- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -225
Sınıfta zaman kaybına neden olan faktörler?
Sınıfta yapılan yoklamalar, ödev kontrolleri, derse geç girmeler, istenmeyen öğrenci davranışları vb sınıftaki zaman kullanımını olumsuz etkilemektedir. Öğretmenlerin, ders süresini verimli kullanma adına iyi bir planlama yapması gerekmektedir.Zaman yönetimine başlanırken yapılması gereken ilk iş nedir?
Çalışmaya başlamadan önce ulaşılabilir ve ölçülebilir hedefler belirleyin. Gün içinde yapmanız gereken şeyler üzerinde düşünün, onları önem ve aciliyet durumuna göre sıralayın. *Önemli ve acil işlerinizi hemen yapın. *Önemli, fakat acil olmayan işleri ne zaman yapacağınıza karar verin.Ayrılan zaman nedir?
Ayrılan zaman nedir?Ayrılmış zaman, belli bir konu ve içerik için ayrılan toplam süredir. Öğretim zamanı, belli başlı rutin görevler tamamlandıktan sonra öğretim için kalan süredir. Meşgul olunan zaman, öğrencinin etkin olarak öğrenme etkinliklerine katıldığı dikkatini derse verdiği süredir.
Zamanı doğru kullanmanın hayatımıza olan katkıları nelerdir?
Zamanı yönetmek, bir anlamda yaşamı yönetmek demektir….Zamanı İyi Kullanarak Yaşam Kalitenizi Arttıracağınızı Biliyor Muydunuz?- Daha az stres : Zamanı programladığınızda işlerinizi zamanında yetiştirir ve bu sayede daha az stres yaşarsınız.
- Daha çok iş bitirmek: Zamanını iyi kullananlar daha verimli çalışır.
Zamanı iyi kullanmak neden önemlidir?
Herkes için gün 24 saat, 1 saat 60 dakikadır. Zaman, elde etmek için çaba harcamadan bize sunulmuş bir kaynaktır. Zamanı planlayarak hem zamanı hem de enerjinizi daha ekonomik kullanabilirsiniz. Zaman konusunda başarı kriteri, sadece hedefe ulaşmak değil, aynı zamanda hedefe en hızlı şekilde ulaşmaktır.Sınıf rutinleri nedir?
Sınıf rutinleri nedir?İşte size yardımcı olabilecek bazı rutinler:
- Başarılı Bir Çalışma Akışı Oluşturmak.
- Sınıf Prosedürleri.
- Yedek Öğretmen El Kitabı
- Öğrencilerin Yaptığı Çalışmalar.
- Tasarım Atölyesi Malzemeleri.
- Ders Planlama.
- İş Yönetimi.
- Veli İletişimi.
Yeterli zamanımız olsa yapamayacağımız iş yoktur. Her ne kadar ders için verilen süre sabit olsa da bu zamanın hepsi öğretim için harcanmaz. Bizim öğretim için harcadığımız zamandan da önemlisi öğrencilerin öğrenmek için harcadığı zamandır. Bu sürenin uzunluğu etkili zaman yönetiminin göstergesidir.
Bunlar; tasarı öncesi aşama, tasarı aşması, hazırlık aşaması, hareket aşaması, karalılık aşaması ve bitirme aşamasıdır.
Sınıfta zaman yönetimi nasıl olmalıdır?
Sınıfta zaman yönetimi nasıl olmalıdır?Yazılı yönerge vermek, yönerge verdikten sonra bir öğrenciye tekrar ettirmek etkililiği artırabilir. Öğrencilere başla komutu verdikten sonrada yönergenin anlaşılıp anlaşılmadığı gözlenmelidir. Sınıfta zaman yönetiminin bel kemiğini sınıftaki rutinler oluşturur. Rutinler hemen her derste tekrarlanan işlemlerdir.