Şipşak Poğaça

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Un
İç harcı için:
Peynir, maydanoz yahut patates
Üzeri için:
2 tatlı kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam

Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
Küçük kesimler alınır.
İçine istek ettiğiniz harcı koyulup biçim verilir.
Üzerine isterseniz yumurta sarısı sürün.
Ben poğaça üzerine pekmezi sıvı yağ ile yoğunluğunu açıp fırça yardımıyla sürüyorum .
Susam ve çörekotu ile süslüyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve afiyet olsun.
Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Karamelli Tavuk Göğüsü

T

Kupta Muhallebi

  1. Konular

    1. 1.267.469
  2. Mesajlar

    1. 1.664.475
  3. Kullanıcılar

    1. 31.312
  4. Son üye

Geri
Üst Alt