Son Konular

Sirke tursusu nasil vurulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
0
Credits
0

Sirke turşusu nasıl vurulur?


5 litrelik kavanozlardan birinin içine 1 su bardağı tuz ve 2 su bardağı sirke eklenir ve tuz üzerine kavanozun üzerini dolduracak kadar su doldurulur ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırılır. ( 1 adet yumurta içine atılır eğer batmıyorsa tuzu tamamdır)

Turşu için elma sirkesi mi üzüm sirkesi mi?


Çolak, tatlı malzemelerinden yapılan turşuların limon sirkesi ile diğer malzemelerden yapılan turşuların ise üzüm sirkesi ile daha lezzetli olduğunu söyledi.

Sirkeli yaz turşusu nasıl yapılır?


Yaz Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri tertemiz yıkayıp kavanoza dizelim.
- Tuz, şeker, sirke, limon tuzunu kaynar su ile çözündürelim ve turşumuzun üzerine dökelim.
- Kavanoza dolana kadar kaynamış su ile dolduralım.
- Kapağını sıkıca kapatıp kavanozu iyice çalkalayalım.

Elma sirkesi ile turşu yapılır mı?


Elma sirkesi ile turşu yapılır mı?
Yemeklere konması pek tavsiye edilmese de beyaz sirkeyle turşu yapılabilir. Sonuç olarak, elma sirkesiyle turşu yapıldığında turşunuz daha yumuşak bir kıvama sahip olacaktır. Üzüm sirkesiyle turşu yapıldığında daha sert ve keskin bir kıvam elde edilir. Bu yüzden turşu yapımında en çok üzüm sirkesi tercih edilir.

Turşu için hangi sirke daha iyi?


Turşu için hangi sirke daha iyi?
Turşu yapımında genel olarak üzüm sirkesi kullanılıyor. Biber turşusu ise en güzel limon sirkesiyle yapılıyor. Turşu yapımının püf noktası ise kullanılan sebze veya meyvelerin taze olmasıdır.

Yaz biber turşusu nasıl yapılır?


Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıcak suyun içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi koyun.
- Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın ve bir kavanozun içerisine, aralarına sarımsak serperek dizin.
- Ardından üzerine tuzlu, sirkeli su karışımını dökün.
- Turşunuzu yaklaşık 20 gün kadar bekletin.

Kışlık yağlı biber turşusu nasıl yapılır?


Yağlı Biber Turşusu Yapılışı: Bir tencerenin içine su, tuz, zeytinyağı ve üzüm sirkesini koyarak, kaynatalım. Yüksek ateşte kaynayan bu karışıma biberleri ve sarımsakları atalım. 2-3 dakika sonra hemen ocağın altını kapatalım. Biberlerinizin diri kalmaları için fazla ateşte tutmayın.

5 kilo turşuya ne kadar sirke konur?


5 kiloluk bidon için;
- 3 diş sarımsak.
- 4 sivri yeşil biber (acı olanı tercih ettim)
- 4 tane kırmızı havuç (renk ve tat vermesi için)
- 4 tane havuç
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz)
- 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz)
- 3 su bardağı sirke (üzüm sirkesi)
- 2 tatlı kaşığı limon tuzu.

5 kg'lık turşu bidonuna ne kadar tuz konur?


5 kg'lık turşu bidonuna ne kadar tuz konur?
5 kg lık kavanoz için; 1 kg taze tarla salatalığı…Tam Ölçülü Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 12 su bardağı önceden kaynatılıp soğutulmuş su.
- 3 su bardağı sirke.
- 1 su bardağı salamura tuzu.
- 1 Türk kahvesi fincanı limon tuzu.
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- Bu ölçülerle hazırlanan karışımdan 5 kiloluk+ 1 kiloluk turşu hazırlayabiliriz.
 
Sirke turşusu yapımı oldukça keyifli bir süreçtir. İşte adım adım sirke turşusu nasıl yapılır:

1. İlk olarak 5 litrelik bir kavanozun içine 1 su bardağı tuz ve 2 su bardağı sirke ekleyin.
2. Tuzun tamamen erimesi için su doldurun ve karıştırın. Tuzu tamamlamak için bir yumurta koyabilirsiniz, eğer yumurta batmıyorsa tuz yeterli demektir.
3. Daha sonra temizlenmiş sebze veya meyveleri kavanoza doldurun.
4. Üzerine tuz, şeker, sirke, limon tuzu çözeltisini dökün.
5. Kavanozu kaynamış su ile doldurun ve sıkıca kapatın.
6. Kavanozu çalkalayarak malzemeleri iyice karıştırın.
7. Hazırladığınız turşuyu yaklaşık 20 gün bekletin.

Sirke turşusu yaparken kullanılan sirkenin türü önemli bir faktördür. Genellikle üzüm sirkesi tercih edilir, çünkü turşuya daha sert ve keskin bir tat verir.

Elma sirkesiyle de turşu yapılabilir ancak sonuç daha yumuşak bir kıvamda olabilir. Bazı kişiler beyaz sirkenin de kullanılabileceğini belirtse de genelde üzüm sirkesi tercih edilir.

Ayrıca turşu yaparken kullanılan sebze veya meyvelerin taze olması da önemlidir. Taze malzemelerle yapılan turşular daha lezzetli olacaktır.

Sonuç olarak, sirke turşusu yapımı oldukça basit ve lezzetli bir işlemdir. Kendi damak zevkinize göre malzemeleri ve sirke türünü değiştirerek farklı tatlar deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Aybar kar firtinasi nasil olur?

Katalinin hammaddesi nedir?

  1. Konular

    1. 1.281.595
  2. Mesajlar

    1. 1.679.798
  3. Kullanıcılar

    1. 31.865
  4. Son üye

Geri
Üst Alt