Modoratör
Efsanevi Üye
Şirket ortakları şirketten maaş alabilir mi?
Her ne ad altında ödenirse ödensin,ortakların şirketten aldıkları "ücret" olarak adlandırılır. Bedeli nakdi veya ayni veya sair şekilde bir menfaat olarak ödenmesi sonucu değiştirmeyecekir. Kısacası şirket ortakları ortak oldukları şirketten ücret alabilirler.
Şirket ortakları nasıl zekat verirler?
Şirket ortakları nasıl zekat verirler?
net kâr ile birlikte kırkta bir (% 2,5) oranında zekâta tâbidir. Dolayısıyla böyle bir şirketin ortağı olan kişinin, şirketin büro, alet vb. duran varlıkları dışındaki dönen varlığından kendi hissesine düşen miktarın nisaba ulaşması ve üzerinden bir yıl geçmesi hâlinde zekâtını vermesi gerekir.
Huzur hakkini kim oder?
Huzur hakkini kim oder?
Harcananbu zaman ve mesai kapsamında yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödenir. Huzurhakkı pay dağıtımı değil, hizmet karşılığı alınan bir ücret türüdür. Bu sebeplede vergilendirmeye tabidir. Huzur hakkı ödemeleri genel kurula gerek kalmaksızın yönetim kurulu kararıyla yapılabilir.
Huzur hakkı ücreti ne kadar?
PERSONELE ZAM GELİRSE, HUZUR HAKKI DA ZAMLANACAK Buna göre, THY'de her bir Yönetim Kurulu üyesi yılda toplam 400 bin TL'lik huzur hakkı geliri elde edecek. THY'nin huzur hakkı ödemesinde geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle kesinti yapılmış, yönetim kurulu üyelerine aylık 8 bin 678 TL ödemişti.
Şirket adına zekât verilir mi?
Şirket adına zekât verilir mi?
Şirket ortakları nasıl zekât verirler? Fiilî olarak bir şirketin ortağı olan kişi, şirketin büro, alet vb. duran varlıkları dışındaki dönen varlığından kendi hissesine düşen miktarın, nisaba ulaşması ve üzerinden bir yıl geçmesi hâlinde zekâtını vermesi gerekir.
Huzur hakkı kararı nasıl alınır?
Huzur hakkı kararı nasıl alınır?
Şirketin huzur hakkı vermesi için bunun şirket esas sözleşmesinde belirtilmesi ya da karar defterinde karara alınması gerekir ancak noter tasdiki gerekmez. Yine de özellikle birden çok ortaklı şirketlerde ileride bir itiraz olması söz konusu ise tescil yaptırılması daha uygun olur.
Huzur hakkı 2022 ne kadar?
TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun'un da Yönetim Kurulu üyesi olduğu THY'de huzur hakkı, 8 bin 678 TL'den 25 bin TL'ye çıkartıldı.